1,5 yıldır PPL yapıyorum ve fark ettim ki kollarıma yeterince vakit ayıramıyorum çünkü itiş ve çekiş günlerinde inanılmaz yorulmuş oluyorlar. İtiş-Çekiş-Bacak rest Sırt göğüs-Omuz kol gibi PPLxarnold bir split daha verimli olur mu?
Fazlasıyla hammer curl yapıyorum, ve niye saçma?Sırt göğüs kadar saçma ve yorucu bir gün görmedim ben. Kollara itiş çekiş gününde ilk başlayın daha iyi bence.
Hammer curl yapmıyorsanız da kücük gözüküyor olabilir bu arada.
Sırt yeteri kadar büyük bir kas grubu ve aynı zamanda her harekette kısmen bicepste çalışıyor. Göğüs kola göre yine büyük bir kas grubu ve yaparken bu sefer de triceps çalışıyor. Ertesi gün gidip kol çalışmanız bence mantıklı olmaz onu geçtim sırt-göğüs gününde hangisini önce yaparsanız diğerine doğru düzgün enerji kalacağını düşünmüyorum. Göğüs triceps çalışıldığında bile düzgün şekilde tükenişe gidince tricepse ancak güç kalıyor, sırttan sonra göğüsü düşünemiyorum bile. Kolunuz diğer kaslara göre büyük değilse ya önemli bir kol kasını kaçırıyorsunuz ya da sizin beklentiniz düzgün değildir. Triceps için pushdown hareketlerine daha önem verin, long head'i büyütürseniz daha büyük gözükür. Şuan boyunuz kilonuz ve kolunuz kaç cm acaba?Fazlasıyla hammer curl yapıyorum, ve niye saçma?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.