Arog STRIX G15 cihazın içini açmak garantiyi bozar mı?

SualpSener

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2020
Mesajlar
912
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD takmak istiyorum cihaza, garantiyi bozmuyor diye hatırlıyordum ama emin olmak istedim. Bir de cihazı açarken dikkat etmem gereken bir şey var mı, daha önce hiç laptop açmadım.
Cihaz: ASUS ROG STRIX G15.
 
GORA STRIX o hocam (!)
ASUS müşteri hizmetlerine sormanızı tavsiye ederim. Genelde cihaza zarar vermedikçe garanti dışı kalmıyor ama bazı üreticiler kıllık yapabilir.
 
Bozmaz takabilirsiniz, Asus ROG ve Tuf serilerinde yükseltme yapılabilir.
 
Açmadan önce ASUS Türkiyeyi arayıp sorun.
Bu arada görüşmeyi yaptığınızda ses kaydını da alın, açtığınızda garanti dışı kalırsa mağduriyet yaşamamanız adına söylüyorum bunu.

Vidaları sökeceksiniz önce.
Ondan sonra alt kapağı nazik davranıp sökmeniz gerek.
Pena ya da eski bir karttan yardım alabilirsiniz.

Ondan sonra cihazın anakartı karşınızda olacak.
M.2 SSD takacaksanız SSD'yi gövdeye monte etmeye yardımcı bir vida olacaktır, onu sökmeniz lazım.

Slotun oradadır zaten, fotoğraf atarsanız yine de yardımcı olurum.

SATA SSD takacaksanız sadece SATA kablosunu takacaksınız.
SSD'yi destekleyecek bir kafes varsa onu monte edip yerine oturtursunuz.
 
Asus'u ne zamandır arayacaktım unutuyordum hep, şimdi aradım haftasonu çalışmıyorlarmış. Sanırım ne olursa olsun takıcam ssd'yi. PC'de 20gb alan kaldı garanti bitimini bekleyemem. Bu arada m2 nvme SSD.
 
Asus'u ne zamandır arayacaktım unutuyordum hep, şimdi aradım haftasonu çalışmıyorlarmış. Sanırım ne olursa olsun takıcam ssd'yi. PC'de 20gb alan kaldı garanti bitimini bekleyemem. Bu arada m2 nvme SSD.
Hocam bilmeyenler yazıp kafa karıştırıyor. Ben ROG Strix G513 kasayı 3-5 kes açıp ram vs takip temizliğini yaptım. Zaten servis de açabilirsiniz diyor. Zırt pırt tozlanir bu cihazlar sürekli servise kim gonderecek.
 
Aman hocam arayın sorun, Predator cihazım var RAM takmak için müşteri hizmetlerini aradım bana ilkinde garanti dışı kalmaz dediler sonra bir daha aradığımda kalır dediler ben de hiç riske girmeden onlara yolladım.
Sonuçta insan yapımı cihaz bunlar illaki arıza verebilirler o zaman da garantinin önemini daha iyi anlarsın.
 
Ben de forumdan birinin bizzat arayıp sorun olmadığını yazdığını hatırlıyorum.
 
Ben mi bilip bilmeden konuşuyormuşum merak ettim.
 
Ben mi bilip bilmeden konuşuyormuşum merak ettim.
Doğrudan size yönelik bir ifadem yok. Asus Türkiye'ye göre cihazı SSD, Ram yükseltmesi gibi işlemler için açmak garantiye zarar vermiyor. Bu anlamdaki "doğru bilgi" bu olduğuna göre aksini iddia etmek "doğru bilmek" olmaz doğal olarak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…