Arp ön bellek zehirlemesi nedir?

ismet-22

Megapat
Daha fazla  
Bir kaç gün önce bilgisayarıma deneme amaçlı eset smart security 8 güvenlik yazılımını kurdum. Bir kaç saat kullandıktan sonra arp ön bellek zehirlemesi uyarısı verdi. Sonrada internet bağlantısını kesti. Kaynak olarak modemin ip adresini gösterdi. Bu konuda biraz araştırma yaptım ama net bir sonuç elde edemedim. Bu sorun gördüğüm kadarıyla eset yazılımlarında ortaya çıkıyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Sorunun kaynağı nedir çözümü var mıdır? Ayrıca şunu da eklemek istiyorum bu uyarıyı aldığım sırada virtual box ile windows 10 kurulumu yapıyordum ve hem kablolu hemde farklı bir modemden wi-fi bağlantısı vardı ve ethernet bağlantısını söktüğüm sırada uyarıyı aldım.

Arp ag baglantısını kullanan bi virus olarak tanımlıyor eset. Eger ethernet baglantını soker yada modeme reset atarsan bile o uyarıyı verıyor. Herhangi bi sorun olusturmuyor. Eger normal kullanımda o hatayı verırse virus var demektır. Korkulacak bısey yok emın olabılırsın. Senelerdır eset kullanıyorum. Kullanmaya devam etmenı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı