Çözüldü Arsa bağ satışında KDV ödenmek zorunda mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

graphic

Kilopat
Merhaba, benim köyde bir bağım var, onu satmak istiyorum. Emlağa verdim, %2 alırız dedi, tamam dedim. Ama bir de KDV durumu varmış. Bu ticari satışlarda mı geçerli, yoksa farklı durumlarda mı veriyoruz? Mesela ben bulduğum müşteriye satsam yine %18, %8 neyse KDV ödeyecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arsa imara açık değilse direkt birinci elden müşteriye de satsanız, emlakçı aracılı da olsa KDV ödemezsiniz. İmara açıksa da tam tersi, hangi yoldan satarsanız satın KDV ödersiniz.

Hocam arsa imara açık değilse direkt birinci elden müşteriye de satsanız, emlakçı aracılı da olsa KDV ödemezsiniz. İmara açıksa da tam tersi, hangi yoldan satarsanız satın KDV ödersiniz.

Yok hocam 1. sit alanında arsa bağ yanı imara açık değil o halde sanırım KDV yok bu konuda emin misiniz?

Eminim hocam, bakınız:
Madde 13/1-e: “Arazi ve arsa teslimleri KDV’den müstesnadır.”
“Arsa” tanımına girmeyen, tarla / bağ / bahçe vb. hâlâ imar izni olmayan araziler için KDV uygulanmaz.

Kaynakça Bilgisi:
TBMM, “3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu,” Resmî Gazete, Tarih: 11/10/1984, Sayı: 18656.

Çok teşekkür ediyorum bu bilgi bence yeterlidir.

Yok hocam 1. sit alanında arsa bağ yanı imara açık değil o halde sanırım KDV yok bu konuda emin misiniz?

Hocam kurumsal bir firmadayim ben de. Yuzde 2 + KDV hizmet bedeli olarak sözleşmede belirtiyoruz ne olursa. Fatura kesecekleri için onu da sizden almak istiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yalnız hocam bu 1984 tarihli kanun hala geçerli olduğuna emin miyiz ?

Hocam kurumsal bir firmadayim ben de. Yuzde 2 + KDV hizmet bedeli olarak sözleşmede belirtiyoruz ne olursa. Fatura kesecekleri için onu da sizden almak istiyorlar.

KDV 18 mi 8 mi belirtiyorsunuz? Aslında mantıken emlakçı aracılığı ile satışlarda olabilir ama mükellef olmayan biri mükellef olmayan birine satarken bence KDV olmaması lazım belki de yoktur.

20 belirtiyoruz. Hocam sonuçta emlakçı aldığı hizmet bedelini vergilendirir tabii kurumsal ve işini yapan biri o yüzden alıyoruz biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…