Çözüldü Arsa bağ satışında KDV ödenmek zorunda mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

graphic

Kilopat
Merhaba, benim köyde bir bağım var, onu satmak istiyorum. Emlağa verdim, %2 alırız dedi, tamam dedim. Ama bir de KDV durumu varmış. Bu ticari satışlarda mı geçerli, yoksa farklı durumlarda mı veriyoruz? Mesela ben bulduğum müşteriye satsam yine %18, %8 neyse KDV ödeyecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hizmet bedeli üstünden hocam.
2 milyonluk yerin yüzde 2 hizmet bedeli 40 bin.
40 binin yüzde 20'si 8 bin.
Toplam 48 bin olur.

Hocam size son bir soru daha sorayım daha fazla rahatsızlık vermeyim, şimdi ben emlakçıya bu arsayı versem ilk başta herhangi bir para vermem gerekiyor mu? Ve verdikten sonra o sürede ben elden sattığımı varsayarak bir sorun olmaz değil mi?

Para vermeyeceksin. Eger sözleşme varsa orada belirtilmiş ise sen elden satarsan bu sefer yüzde 4 artı KDV olarak hizmet bedeli vermelisin. Cunku sen elden satıyorsun ama emlakçının hem sizden hem de karşı taraftan alacağı hizmet bedelini ceza olarak odersiniz.

Hocam yazı güncel metinde bulunmakta ve halen yürürlükte. Ana kanun 1984 yılında çıktı, hala da devam ediyor güncellenmeye. Neden çözümümü aldığınızı anlayamadım? Resmi Gazete'de zaten kanunun ilk yürürlüğe girdiği tarih yazar. Size kaynakça gösterdiğim madde de 1984 yılındaki 3065 sayılı KDV Kanununun aktif bir maddesi. Aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığını da kontrol edebilirsiniz orada da aynı muafiyet açıklaması mevcut.

Anladım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…