Arşiv dosyalarının adı topluca nasıl değiştirilir?

Mimar20

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
1.178
Çözümler
4
Merhaba, elimde 200 - 300 GB'lık bir mimarlık arşivi var, aylardır bunu toplamaya çalışıyorum. 3DS Max programını kullanıyorum. Bu programda arşivin mantığı şudur; Dosyaların jpeg ve 3DS Max uzantıları bulunuyor, sen Jpeg'e bakıp 3DS Max'i açıp içinden istediğin modeli kendi çalışmana aktarıyorsun. Bu iş biraz uzun sürüyordu, şimdi bir arşiv kütüphanesi olduğunu öğrendim .onu 3DS Max'in içinden açıp arşivindeki her şeyi tek tıkla açabiliyorsun fakat şöyle bir şeyi çözmem gerekiyor, arşivimdeki jpeg dosyasının adı aynı yerde bulunan 3DS Max uzantılı dosyayla aynı isme sahip olmalı .ekran görüntüsüne bakınca demek istediğimi anlarsınız, bunların isimlerini toplu şekilde en basit nasıl değiştirebilirim ?

1664966947256.png


Buradaki "ş" isimli jpeg dosyasıyla VPfree stones isimli dosyanın isimleri aynı olmak zorunda, bunu düzeltmek istiyorum, yaklaşık yüzlercesi var ve bazılarının 3DS Max dosyası hala ZIP dosyası içinde bekliyor. Onu da şöyle göstereyim;

1664967190157.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Powertoys'ta PowerRename diye bir arac var. Dilerseniz onu kullanin dilerseniz de alternatiflere bakin.

 
Powertoys'ta PowerRename diye bir arac var. Dilerseniz onu kullanin dilerseniz de alternatiflere bakin.

Bu programın kullanımıyla ilgili video bulamadım, ufakça bahsetme şansın var mı ? Ben bu bahsettiğim şey için bunu nasıl kullanabilirim ?
 
Deneme yaparak cozebilirsiniz nasil calistigini. Birden fazla dosya secip duzenlemeye girin. Ornegin 1'den 1000'e kadar otomatik isimlendirme + uzanti degistirebilme ozelligi var.
Windows kullanmadigim icin gosteremeyecegim resimli olarak.
 

Geri
Yukarı