Olumlu bir şey mi var ki söyleyelim? Y ve X kuşağı geleceğimizi bitirdi ve bitirmeye devam ediyor. Bize de "ders çalışırsan geleceğin iyi olur" yalanını inandırmaya çalışıyorlar.
Ne yapacağız, ülkeyi mi kurtaracağız haha.
Sanki biz bunu akıl edemiyoruz, bir bak istersen memleketi kurtarmak isteyenlerin haline.
(?)
Biz kimiz, bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz hocam.
Hocam kafası basmayan sisteme laf çakıyor bırakın artık lütfen çalışır ve zeki olursanız en güzel mesleği kazanırsınız doktorluk mesela işsiz bir doktor bulamazsınız.
Hocam doktor olmak istemiyorum işte. Ben sevdiğim mesleği yapmak istiyorum. Zeki olmak derken neyi kastediyorsunuz? Gerçekten bir alanda zeki olmak mı yoksa sisteme ayak uydurmak mı?
Zeki insan en kötü durumda bile en iyisini düşünmeye çalışır. Benim genel prensibim bu.
Eğer kötü durumda isem oradan kurtulmaya bakarım. Ağlayıp sızlamanın faydası yok.
Hocam doktor olmak istemiyorum işte. Ben sevdiğim mesleği yapmak istiyorum. Zeki olmak derken neyi kastediyorsunuz? Gerçekten bir alanda zeki olmak mı yoksa sisteme ayak uydurmak mı?
Adam bir de bana cevap atmıyor Çalışıp da yeteneğinin olduğu bölümü kazanabilirsin mesela. Yattığın yerden iş mi bekliyorsun? Kusura bakma canım, öyle bir dünya yok. Bir şeyler başarmak istiyorsan affedersin eşek gibi çalışacaksın. Böyle burada şu kötü bu kötü dersen sonucuna katlanacak olan sen olursun. Çalışıp bir yerlere gelenler de hayatını yaşar.