Artık kendimi kaybediyorum, nasıl düzeltebilirim?

Çocuk 10 yaşında soruyor ben kimim sonra aynı soruyu ailesine soruyor, sonrasında ailesi eğitiyor sosyal bir çocuk olarak okuluna geri dönüyor, yaşı ilerliyor 15 16 yaşında çocuğun sosyal bir hayatı var çok sosyal olmasa da, kız erkek arkadaşları var morali bozuk oluyor odasında saatlerce ağlıyor bütün duyguları ile beraber, sonrasında ailesi bunun ergenlikten olduğunu söylüyor ondan sonra kızının daha fazla üzülmemesi için psikolog ayarlıyorlar. Ve kız arkadaş ortamında hem tecrübe edinerek hem de olgunlaşıyor. Aynı şekilde yaş ilerledikte sorumlulukları artıyor oda kendini ebebeyn gibi görmeye başlıyor ve çocuk yavaş yavaş birey olma yolunda ilerliyor ve hem çalışıp hem hayatını yaşıyor. Ondan sonrasın sorumluluk sahibi sonrasında çocuk sahibi zorluklara ayak uydurarak. Devam ediyor.

Şimdi ben kaç yaşımdan beridir bir kız bir erkek ile iletişim kuruyorum ne de konuşuyorum. Ne sosyal bir hayatım ne de sorumluluk alabiliyorum. Şu halimde bile 10 11 yaşında çocuklar bana küfür ediyor dalga geçiyor onlara cevap veremeyecek kadar aciz kalıyorum.
Hem öğretmen hem de arkadaş çevresi açısından bakarsak yıllarca hem dışlanma hem de üzerimde bana karşı bağırıp çığırma en ufak bir hatada okul ortam içinde herkesin içinde rezil oluyordum. Okul içinde eğitmenler beni atacak yer arıyordu. Ne başarıp etsemde yine ters tavır takınıyorlardı her günüm kavga ile geçiyordu, ozamanlarki daha küçüktüm öldürmek istedim kimisini boğazlamaya öldüresiye çalıştım artık dayanamıyordum. Sonrasında artık fark etmeye başladım, kendi düşüncelerimi söylemekten utandığımı artık konuşmak onların bu aptallığına karşılık vermek daha saçma geliyor. Şimdi biri ile konuşsam aklıma geliyor evde yolda yürürken fark etmeden ağlayıp sinirlenerim hiçde fark etmiyorum. Şimdi lise ortamı aptal aptal çocuklar geliyor önüme, şu okul zamanı çok da dayanacağımı sanmıyorum, hala aptal aptal utandırma rezil etme çabası beni acındırıyor.
Şimdi bu yazdıklarım bir o kadar basit geliyor bana daha felsefi bir yorum yapabilirdim ama oda çok spesifik olacağı için böyle yazmak istedim en sade şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam şu anda kafaya takmadığını söylüyorsun, yine de dayanmakta zorlanıyorsun?

Hayatta herkes dünyaya eşit geliyor benim de çocukluğum itip kakılmak ve kavga gürültüyle geçti ve dünyada insanlara kendini en iyi anlatmanın yolunun bir şeyler başarmak olduğunu anladım, direkt kendi ağızlarının söylediklerine göre de içten içe resmen benim şu anki hayatımı yaşamak için dualar ediyorlar.

Hayatta hem böyle öne geçebilirsin hem de ister istemez çevren başarılı insanlar olur.

Baba kasmayın bu kadar ya. Tamam bizde felsefe yapıyoruz düşünüyoruz sorguluyoruz kendimizi zeki hissediyoruz. Sen sadece yaşıtın olan bir kaç şapsal insanı görünce herkes öyle sanmış ve kendini onlardan ayrı koymuşsun. Senin insan içine girmen lazım. Çok yorma kafanı. Bir iki arkadaş edin dışarı çık .

Ben biraz daha safım karakter olarak o yüzden hemen etkilenmişim olaydan ozamanlar
Şimdide saçma sapan şeyler yine beni üzüyor milletin başa çıkıp yinede hareket etmesi hoşuma gidiyor ama ben öyle birşeyi yapamıyorum malesef
Zamanında narsist dediğim arkadaşım vardı internet üstünden bir 2 yıl boyunca arkadaşlık sürdürdük. Şimdi kendisi aylardır benimle konuşmuyor arkasından sövmek dışında birşey yapmadım. Keşke şu konuyu tartışsak şey deyip ağlarım her gün. Neyse sosyalleşeceğim şu okul şey zamanı gelsin başka çare yok yaşıt çevre ile soğuk kalmam lazım Hocam bak yukarıda anlattığım kadar egolu demiyorum. Şimdi bu çocukların konuşması genel olarak önüme çıkanlar için diyorum dediğin gibi anlaşabileceğim yaşıtım çocuklar olacak ancak nadir kısım için diyorsun geneli hadi gel s2vişelim kafasında olduğu için çok fazla bir iletişim olması beklenemez benim açımdan yani bak mala anlatır gibi anlatacağım 15 yaşındayım şimdi 16 17 yaşında çocuğun psikolojisi ve ruhsal olgunluğu hem iletişim hem ruhsal olarak anlaşabildiğim yaş Ama benim sosyal ortamım internetten üzerinden ibaret olduğu için şu an dahada kafayı yiyorum yani, benim bir an önce sosyal ortama girip kendimi düzeltmem lazım inşallah bir sıkıntı çıkmazsa yoksa olmuyor bak ciddi diyorum, Millet dışarıda eğleniyor içiyor ben para harcarım diye korkuyorum Gereksiz yere kendimi sıkıyorum. Ailemde diyor ama ben dinlemedim. Yıllarca konuş konuş dediler, bende kendi asıl karakterimi göstermediğim için kimse bilmiyordu. Gerçi kendimi göstersem bile direkt psikologa götüreceklerdi o yüzden anlatmadım kimseye sonrasında olan oldu.

Kendini üstün sanan bir ergen ve zavallının tekisin. Kızı bırak erkek arkadaş bile bulamazsın. 30 yaşına geldiğin zaman kafanı duvarlara vurursun ama iş işten geçmiş olur.
Adam kendini narsist gibi göstermeye çalışıyor özgüvensiz olduğunu belli etmemek için.Daha kendi yaşında kız arkadaş yapamamış kendinden büyük kız arkadaş yapmak istiyor ki bu fersah fersah daha zor yaşıt ya da kendinden küçük kızla takilmana göre.

İnan düşünüyorum biliyormusun 12 13 yaşında çocuklar benim psikolojime gülüyor, demekki ergenliğe girdikten sonra hiçbirşey düşünmemişim

Bu cümleyi kurarakta ters bir algı yaratıp dikkat çekmeye çalıştım ozaman.
Ama yazdığından anlıyorumki insanın büyüdükce empati iletişim becerisi artıyor,
Daha kolay bir şekilde analiz edip olayları hemen yorumlayabiliyor insan.
Şimdi ben 15 16 yaşında bir çocuk görünce istemsizce sinirleniyorum. Çocuğa bir saygım kalmıyor o an, şu 17 18 yaş grubu 2 3 sorumluluk aldığı içinmi oluyor acaba hayatın gerçekleri ile yüzleştiğini sanıyor
Yada 18.ci yaş gününce ailesi diyordur, 'artık reşitsin kızım!! kendi kararlarını verebilecek yaştasın!!'
Sonrada sevgilisi ile sarılıp sorumlulukları kalkısında ayaklarını sıkmayı öğrendiğini sanar.

Evet hepsi 15 yaşında bir ergene itaat edecekler.

Ama şimdi diyorum yanlış nereden oldu. Psikologum diyordu, çocuğunuz dahasında sosyalleşmezse kendi düşüncelerinin esiri olur buda onu narsist yapar..

Tam bir karar veremem Şimdi bana neden böyle bir konuşmada bulundun o garip geliyor bu sorunu çözmek için ibr alternatik pratik zekanı kullanamıyormusun. Peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…