Artık mutlu olmak istiyorum

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Bugün çok kötü günümdeyim, aslında sadece bugün değil diğer günlerde kötüyüm, hayata pozitif bakmak için kendimi kandırıyorum, düzelmek bilmeyen bir hayatım var ne derslerim iyi, ne sosyal hayatım iyi ne ailem ile aram iyi ne ruhsal sağlığım kendimi kandırıyorum iyi diye ama değil işte, hayatımı nasıl düzene sokacağım ben? Yardımcı olur musunuz?
Asıl en çok canımı yakan 1 hafta önce bir kızla tanıştım instagramdan, aynı şehirde yaşıyorduk hatta buluşacaktık neden bilmiyorum son derece soğuk davranıyor son 1-2 gündür en son sakince neden hiç yazmıyorsun diye sordum ''yazmıyorsam yazma o zaman mk'' yazdı ve engelledi, çok güzel hayallerim vardı buluşacaktım ilk defa bir kızla ne güzel yine olmadı zaten bana kız arkadaşımın olması haram valla diyorum dünya ters döner takla atar yine kız arkadaşım olmaz benim sokayım böyle hayata sokayım böyle şansa, akşam akşam kafamı duvarlara vuracağım yemin ederim Allah'a şükür psikolojik ilaç tutuyor beni.

Son düzenleme:
İnan ben de aynisiyim. Sadece olumlu düşün olumlu düşünmeye bak mutlu olmaya çalış çoğu Türk genci de bu şartlar altında yaşıyor zaten dostum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarat ve eyleme geç. Amacın olsun ve o amaç doğrultusunda gerekeni yap. Hangi konuda iyi olmak istiyorsan o yönde kendini geliştir ve amacını gerçekleştir. Hayatın iyi olmayabilir, benimde değil. Hayattan beklentilerin minimalize et ve hayatını anlamaya çalış.

Hayata pozitif bakmak senin elinde. Umursamaz olup amacın doğrultusunda çalışıp başarılı olursan belki mutlu olabilirsin. Oyunda senin bir amacın var değil mi, o amacını gerçekleştirince sana verdiği haz çok iyi hissettiriyor. Bir de gerçek hayatta bir amacını gerçekleştirdiğini düşünsene?

Yaşadığın aile ortamı sosyal statü arkadaş çevren akademik başarı gibi makro etkenler de buna sebep oluyor olabilir veya en temelinde uykusuzluk kan değeri düşüklüğü sedanter yaşam tarzı gibi mikro etkenlerde kaynaklanıyor olabilir veya bunların tamamı birleşip seni bu hale getiriyor olabilir öncelikle en temele inmem lazım hayatı bencil yaşaman lazım sen ne istiyorsun seni mutlu edecek olan şeyler ne bunları yapabilmek için ne yapman lazım hiç yapmadığın şeyleri denemek yeni denenyimler bu film dizi animasyon anime kitap çizgi roman veya sevdiğin derse calısmak veya düzenli yürüyüş bile bu tarz kücük değişiklikler insana fayda sağlayabilir bunları düşünmen lazım düşünürken de fikirlerde boğulmaman lazım

Hocam konuyla çok alakası yok ama
- Yalnızlık
- Sosyal anksiyete
Bunları nasıl gidermemi önerirsiniz ''kafana takma'' demeyin ben düzeltmek istiyorum normal bir hayat yaşamak istiyorum.

Okul hayatım boyunca hemen hemen her zaman dışlandım. Son 1 yıldır kendimi düzeltmeye başladım. Korkuların üzerine gitmek en iyi çözüm. Düzgün çevrede bulursan her türlü halledersin.

Okul hayatım boyunca hemen hemen her zaman dışlandım. Son 1 yıldır kendimi düzeltmeye başladım. Korkuların üzerine gitmek en iyi çözüm. Düzgün çevrede bulursan her türlü halledersin.
Hocam biraz detay verir misiniz düzgün çevreyi nasıl bulacağım ve korkumun üstüne nasıl gideceğim? Önceki konumda dediğim gibi benim yeterince erkek çevrem var kızlarla anlaşamıyorum bir tane konuştuğum kız bile yok ona üzülüyorum ve düzeltmeye çalışıyorum ona göre öneri verirseniz sevinirim.

Hocam konuyla çok alakası yok ama
- Yalnızlık
- Sosyal anksiyete
Bunları nasıl gidermemi önerirsiniz "kafana takma" demeyin ben düzeltmek istiyorum normal bir hayat yaşamak istiyorum.

Olur mu öyle şey yardımcı olmaya çalışırım öncelikle yalnızlığını ve sosyal anksiyeteni yenebilmek için kendini ifade edebilmeyi topluluk içinde kendini savunmayı öğrenebilmen gerekli bunun içinde ne kadar saçma gelir bilmiyorum ama DC sunucularında RP oyunlarına daldır kendini örnek olarak feign gibi yapımcılarının DCsine katıl oyunlarına dahil olabilir miyim yaz insanların aktif olduğu saatlerde sohbet odalarında sohbetler et blog açabilirsin günlük yazabilirsin elinden geldiğince sınıftaki arkadaşlarınla bir şey yapabilip yapamıcanı sorabilirsin demem o ki sosyalleşmeyi calıs dersler önemli mi kesinlikle önemli fakat okul seni toplumda bilinçli birey olmaya yetiştiriyor bunun bilincinde ol okulun bunu yapamıyorsa da sen yapmayı öğren herkesin hayati kötü olabilir iyi olabilir önemli olan bunları da fırsata çevirebilmek yalnızlık insanı yaratıcı olmaya iter düzgün çevre edinmeye çalış arkadaşlarını doğru seç sadece yalnızlıktan kurtulim diye senden cok ayrı insanları hayatına dahil etme yüzleşerek atlatman lazım ve dünyaya 1 kere geliyorsun nelerden keyif aldığını keşfetmelisin

Yaşın kaç bilmiyorum ancak ergenliğin de verdiği bazı duygulardan mütevellit içine atmaya meyilli bir insansın muhtemelen. Bu hayatta seni mutlu edebileceğini düşündüğün insanlar korkarım ki seni mutlu etmeyecekler -en azından uzun süreli-. Çünkü bu karışık dünyada her şey çıkar ilişkisine dayalı. Hayatının belirli dönemlerinde işlerin, sosyal hayatın, maddi ve manevi durumların çok iyi gitmeyebilir. Hatta yeri geldiğinde isyan edecek seviyeye gelebilirsin. Önemli olan kendini mutlu edebilmen. Klişe olarak görebilirsin ancak spor yapmak, kendine günlük olarak bir rutin oluşturmak ya da herhangi bir konu-konular hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmak bazı sorunlarını çözmese de tozlarını halının altına itebilir. Mutlu olmak için kimseye yaranmaya çalışma çünkü hiçbir insanı memnun edemezsin. Ayaklarının altına paspas ol niçin kirlisin diye sorarlar. Bu dünyada önem göstermen gereken bir kişi var. O da aynaya baktığında gördüğün kişi. Sosyal medyadan yazdığın kız için üzüldüğünü söylemişsin. Niçin üzülüyorsun ki? Böyle birini kaybettiğin için sevinmelisin bile. İnsanlar gerçek yüzlerini belirli bir aşamadan yahut olaydan sonra gösteriyor. Sosyal medya insanın maskesidir ve kısa sürede bu maskeyi açığa çıkarabilmen -tesadüfen olsa bile- gayet olumlu bir şey. Yüz yüze geldiğinde yüzüne bakabilecek mi bir de o düşünsün. Sosyal hayatta her şey bir döngüye bağlıdır. Örneğin bilgi edineceksin ki hem kelime dağarcığın gelişsin, hem de toplum içerisindeyken konuşma sırasında sözlerin ve bilgin ile diğer insanlar içerisinde daha da bir göz önünde olasın. Bir binanın temeli sağlam değilse kaç kat dikersen dik katları hiçbir zaman sağlam olmaz. Önce temelden başlayıp bunun bir süreç olduğunu ve en kısa sürede sağlıklı bir şekilde atlatabileceğini bilmen gerekiyor. Her şey gönlünce olsun kardeşim. Kendine ve özellikle kendine iyi davran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…