Artık parayı yönetmelisiniz

Girişimci olmak hakkında yazanların, iki taraflı da bir şeyden anlamadığı belli. Girişimci dediğiniz adam, donunu bile masaya koyma riskini almıştır, umutsuzdur, ya batar ya çıkar. Hele Türkiye gibi ülkelerde, küçük çaplı bir proje için bile şu anda en az bir milyon liraya yakın paraya ihtiyacınız var. Ayrıca en çok karıştırılan şey: Paranız olsa bile, fikriniz de dört dörtlük olsa bile; hayatınız boyunca kuruş kazanamama şansınız, kuruş kazanma şansınızdan yine daha yüksek. Bizim gibi 3. dünya ülkelerinde, girişimciliğin en büyük şartı çok yönlü olmaktır; çünkü hem yazılımcı, hem editör, hem de pazarlama uzmanı tutacak paranız olmaz. Her boktan anlamanız gerekiyor lafın kısası. Özetle bu kadar büyük bir risk alacaksanız, kendinizi geliştirmeden almayın. Borsayla ilgilenin, çalışın, eşya alın satın, ticaret ilişkilerini tanımayı öğrenin, kendinize en azından derme çatma bir web sitesi yapabilecek bilgiye sahip olun, dil öğrenin, temel işletme prensiplerini kavrayın. Liste daha uzar, kendi iradenize sualsiz güvenmezseniz bu iş olmaz.

Bende küçümsemem sonuçta emeğiyle kazanıyor ama 5 yıl uğraşarak bu noktaya gelmesine ben parayı yönetmek değil de, ek gelir derim.
Ben bu işi son 1 yılda değil, 5 yıldan beri yapıyorum.

Kazanılan 1000 TL ile olacak iş değil bu. Herkes zengin olabilir mi sence dünyada? Herkes zengin olursa kim çalışır ki tüm dünya nufüsunun zengin olma ihtimali yok.
Türkiye'de zaten zor. Burada sistem kölelik üzerine dedim zaten. Lakin Avrupa ülkesinde veya ABD'de zengin olmak mümkün.

Eğitim satanlar nedense hep düşük bütçeyle yapılabilir demiş, ne tesadüf

Zaten o kişiler ümidi verip eğitimden paralarını kazanıp insanların batışlarını kazanarak para kazanıyor ya

Zaten o kişiler ümidi verip eğitimden paralarını kazanıp insanların batışlarını kazanarak para kazanıyor ya

Kesinlikle öyle hocam zaten o yüzden yazdım. 13-16 yaş arası kitle kendini bunlara inandırmış durumda. Eleştiri yapınca linçliyorlar. Saldım artık umurumda değil hiçbiri. O kadar uyardık, yok okulu bırakıp zengin olacakmış. Tamam olacaksan ol bu kadar kolaysa herkes olsun.

Bir ara düşünmedim değil 20 ₺ ile denemekten ne zarar gelebilir ki diye ama baktığımda ne düzgün bir kaynak var ne de başka bir şey sadece "bilmem kaç dolar ver sana eğitimini verecem eğe".

Onu da çözmek için haftalarını aylarını harcaman gerektiği düşünüldüğünde tamamen bir vakit kaybı. Git fabrikadan al pazarda veya internet sitelerinde piyasa fiyatı altına sat çok daha iyi para kazanırsın e-ticaret ile uğraşacağına.

Hocam sizi bir kaç aydır böyle konularda görüyorum. Gerçekten çok tecrübeli biri gibi duruyorsunuz. İzniniz olursa borsayla alakalı konular açtığım zaman sizi etiketleyeceğim fikrinizi almak için.

Burada neden Türkiye'li dediğinize takıldım hocam.

1000TL ile olur mu diyen arkadaşlara çok güzel bir şey diyeceğim, r/programming'e bir göz atsınlar. 2010-2020 arası dönemde Hindistan, İran, Pakistan gibi ülkelerden kaç tane milyoner çıktı sırf Python yüzünden, bir baksınlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…