Artık resmi olarak lise mezunuyum

Acı gerçek ama ben orayı kazanamam. Hiç temelim olmadığı için kazanmam çok ama çok zor. Boğaziçi üniversitesini düşündüm. Bir de baktım ki 500 üstü puan istiyor. Oraya gidenlere yol sorsan bilemez. O kadar derse odaklılar yani.
Yok ya o kadar da değil. Sadece düzenli çalışıyorlar ama ben de o kadar düzenli değilim. Son sene çok çalışarak temelim de olmamasına rağmen ilk 50 bine girdim 2018 yılında. Bence iyi çalışırsan iyi üniversitelerin birinde herhangi bir bölümü okursun. İyi üniversitede okumak sana cidden çok şey kazandıracaktır.

Sizin hastalığınızı biraz araştırdım. Dikkat eksikliği ve depresyona meyillisiniz.

Ders çalışmayı kaldırır mısınız bilemiyorum. Hastalığı olmayan birisinin bile psikolojisini bozabiliyor YKS stresi.

Güçlü bir iradenizin ve düzeninizin olması lazım. Zaten dönem boyu bir sürü konu açtınız ama bir gelişme yok.

İyi bir yer kazanamam diyorsunuz, peki şehir dışında ortalama bir yer çıksa şehir dışında tek başınıza nasıl idare edebilirsiniz ki kendinizi?

Bence önlisans tercih edin. İyi giderse DGS ile 4 yıla tamamlarsınız. Mesela bilgisayar programcılığı önlisans bölümü. Algoritma ve programlama öğrenerek C'den başlarsınız. İngilizceniz de varsa tereyağından kıl çeker gibi gerisi gelir.

Zaten dönem boyu bir sürü konu açtınız ama bir gelişme yok.
Yerimde sayma konusunda haklısınız. Ama bilmiyorum... Deniyorum olmuyor. Ben de bıktım artık böyle olmasından.

Tek gelişme olarak; okul bitti diyebiliriz.

Hayat böyle geçmez. Sorumluluk almam lazım ama ben boş gezenin boş kalfasıyım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı