Aryond A27 HDR ve FreeSync

mCagatay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 senedir kullandığım monitörde HDR oyun oynamak istediğimde rahatsız edici derecede ghosting olduğunu fark ettim. Sırf bu yüzden HDR oyun oynayamıyorum.

Ayrıca FreeSync açtığımda ekranda voltaj düşmesi gibi bir dalgalanma oluyor. Bu yüzden iki özelliği de kullanamıyorum.

DP kabloyla bağlı ve RX6600 kullanıyorum. HDMI'la denemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VA panellerde ghosting alışılmış bir sorun. Genelde önerilmeme sebebi bu. Bunun bir çözümü yok. IPS monitör almak daha mantıklı.
FreeSync olan dalgalanma ise kablo kalitesiyle alakalı. Aynı sorunu ASUS monitörde HDMI bağlıyken ELMB açınca yaşıyordum. DP'ye geçtim bir daha olmadı.

VA panellerde ghosting alışılmış bir sorun. Genelde önerilmeme sebebi bu. Bunun bir çözümü yok. IPS monitör almak daha mantıklı.
FreeSync olan dalgalanma ise kablo kalitesiyle alakalı. Aynı sorunu ASUS monitörde HDMI bağlıyken ELMB açınca yaşıyordum. DP'ye geçtim bir daha olmadı.
Sıkıntı normalde ghosting sorunum yok. Daha doğrusu ayarlarla halledebiliyorum. Ancak HDR modunda ayar da yapılmıyor.

Sıkıntı normalde ghosting sorunum yok. Daha doğrusu ayarlarla halledebiliyorum. Ancak HDR modunda ayar da yapılmıyor.

HDR renklerin kalitesini arttırdığı için VA panel renkleri gösterirken sorun çıkartıyor. Siyahları iyidir fakat diğer renklerle afallıyor.

Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. DP kablosu HDMI'den daha iyi görüntü ve ses aktarımına sahip. Açılabiliyor olması lazım.

Freesync sorunu farklı bir DP kablo sayesinde düzeldi. Neyse ki evde yedek kablo varmış. Ancak HDR konusunda DP 1.2 konusunda her yerde belirtilmiş. 1.4 hdr destekliyor ancak 1.2 de bu destek yokmuş. HDMI la deneyip deneyimlerimi paylaşırım. Normalde HDR açabiliyorum çok bir fark göremiyorum. Bakalım HDMI da fark olacak mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı