Bir keresinde asansör fobisi olan bir arkadaşımla yüksek katlı bir iş hanına çıkmıştık. Girişte ben asansöre binmem, sen bin dedi. Tamam dedim. Çıkışta kolundan tutup lan o kadar kat inilmez, manyak mısın diyerek zorla soktum asansöre.
Kaderin cilvesi olmalı ki asansör ortalara gelince aniden sallandı ve elektriği gitti. Arkadaşım bir yandan küfür edip, senin aklına uyanı s... derken bir yandan da kızarıyor. Ben de korkmadım değil ama asansörün sabit kaldığını anlayınca bir rahatlama geldi.
15 dakika sonra ince operasyonla kurtarıldık. O günden sonra ben ve asansör mü? 10 km kaçar
Ya hocalarım abartmıyor musunuz? Siz bunları diyerek fizik kurallarını çiğniyorsunuz. Ustanın kendisi burada konuşurken gerçek olayları çürütmek yerine nedenini sorabilirdiniz. Ama ne yazık ki sormak yerine direkt olarak olayı çürütmek için saldırı modunda bunları yazmışsınız. Üzüldüm açıkçası...
Efsane zaten. Ben video atmıştım. O bölümü izlerseniz, en iyi zıplayan insana göre "dummy"i zıplatıyorlar, ona rağmen yere 80-90 km/h arası bir hızla yere çarpıyor. Çünkü, bizler kıçı kırık insanız. Süper güçlerimiz yok öyle bir kazadan sağ kurtulmak için.
Ya hocalarım abartmıyor musunuz? Siz bunları diyerek fizik kurallarını çiğniyorsunuz. Ustanın kendisi burada konuşurken gerçek olayları çürütmek yerine nedenini sorabilirdiniz. Ama ne yazık ki sormak yerine direkt olarak olayı çürütmek için saldırı modunda bunları yazmışsınız. Üzüldüm açıkçası.
Fizik kuralı nedir sizin için? Birinin görüşü müdür yoksa gerçekler midir? Gerçeklere göre o kurallar öleceğini söylüyor da bu dünya olduğundan beri. Çürütebiliyorsa zaten doğru bir şey yapmıştır. Ne dediğinize bir bakın. Saldırı da görmedim ben. Herkes mantığını yazmış.
Tekrar diyorum. Asansörünüz çok eski değilse, asansörü iyi kullanıyorsanız (yani tekme vs. atılmıyorsa asansöre ve ya eşya taşınmıyorsa), bakımlarınız düzgün yapılıyorsa, motorunuzda problem yoksa olmaz.
Tekrar diyorum. Asansörünüz çok eski değilse, asansörü iyi kullanıyorsanız (yani tekme vs. atılmıyorsa asansöre ve ya eşya taşınmıyorsa), bakımlarınız düzgün yapılıyorsa, motorunuzda problem yoksa olmaz.
İlk olarak videoda mantık yok. Siz 100 metreden düşseniz siz de ölürsünüz. Kimse yaşayamaz. Yaşama ihtimalı %0,0000001 falandır yani. Şu an Türkiyedeki gökdelenlerin bile asansörleri yüksek korumalı. Merak etmeyin yani, 100 metreden falan asansör düşmez.
İşte bazı hayvanlar asansör hızlı gitsin diye mi, sinirden mi asansöre tekme atıyorlar. Asansör de bu durumda sallanıyor ve halatları da sallandıkları için tutuldukları yerden zarar görüyor. Adam kalınca suçu bizde buluyor. Asansörün kapısında vurup kapıyı parçalamış asansörde kalmış, suç bizde.
Cevabını verdim. 100 metrelik bir binanın asansörünü normal asansör gibi yapmazlar. Onların halatları, korumaları normal asansörlerin 2-3 katıdır. Hatta bir binada, gökdelenin asansörünü 5 motor birden çekiyordu.
@Webcam kullanan insan o boru, hızla düşen bir asansörün zeminini parçalamaz mı? Normal bir asansör için soruyorum, yük veya başka bir asansör için değil.