Asansörler düşer mi?

Şu linç yemek fiilini her şeyde kullanmaya başladılar, linç öyle bir şey değil arkadaş. Sizlere fiziksel ve matematiksel bazı veriler veriliyor, kaza sonrası insanların neden olanları doğru hatırlamak yerine mantıkla yorumlaması üzerine akademik araştırmalardan örnekler veriliyor. Her şey hesaplanmış, her şey gayet açık.

Varsa bunların tersini gösterebileceğin örneklerin, onları söyle. Denilen şey yanlışlandı diye linç edilmek olarak nitelendirmenin doğru olan tarafı yok. Bir taraf fiziksel, matematiksel, deneylere dayanan ve araştırmalara dayanan bazı şeyler öne sürüyorsa buna karşı yapılması gereken şey ya hatalı olabileceğini kabul etmektir ya da onları çürütecek benzer "gerçek" verilerle kanıtlar sürmektir. Yapılması gereken linç ediliyorum diye konu açmak değil...

Burada yeri geldi Jira uçak konusunda hatamı yüzüme vurdu, yeri geldi BERWAR Formula 1'de benim yanlış hatırladığın konuları bir bir suratıma vurdu. Hiçbirine gönül koymadım, hatamı düzelttikleri için teşekkür edip sonraki zamanlarda aynı hatayı yapmamaya dikkat ettim. Bu kişilerin dışında da haklı olan kişiler çıktı, onlara da teşekkür ederim. Bazı şeyleri düzeltmeme yardımcı oldular çünkü.

Sadece katkıda bulunan, moderatör, süper moderatör ve yöneticiler açabiliyor.
Anladım hocam. Nasıl katkıda bulunabiliriz?
Şu linç yemek fiilini her şeyde kullanmaya başladılar, linç öyle bir şey değil arkadaş. Sizlere fizik ve matematiksel bazı veriler veriliyor, kaza sonrası insanların neden olanları doğru hatırlamak yerine mantıkla yorumlaması üzerine akademik araştırmalardan örnekler veriliyor. Her şey hesaplanmış, her şey gayet açık.

Varsa bunların tersini gösterebileceğin örneklerin, onları söyle. Denilen şey yanlışlandı diye linç edilmek olarak nitelendirmenin doğru olan tarafı yok. Bir taraf fiziksel, matematiksel, deneylere dayanan ve araştırmalara dayanan bazı şeyler öne sürüyorsa buna karşı yapılması gereken şey ya hatalı olabileceğini kabul etmektir ya da onları çürütecek benzer "gerçek" verilerle kanıtlar sürmektir. Yapılması gereken linç ediliyorum diye konu açmak değil...

Tek bu konuda değil hocam. Benim hiç bir asansör konumu okumamışsınız, bunu yazdığınıza göre bunu anlıyorum. Benim bu forumda sorusunu cevaplamadığım insan yok, yardım etmediğim insan yok asansör konusunda. İnsanlar asansör konularımı okuyarak, asansör ile olan korkularını yendi. Asansörleri kullanmaya başladılar.
Adam gitmiş, asansör hakkında gram bilgisi yok. "Şöyle olur, böyle olur" falan diyor, benim dediğimin ise tam tersini yürütüyor. Bunu derken de beni gösteriyor. Bu ne demek? Ki bu sadece 1 değil, onlarca konuda var.

Hocam zaten düşüşü yavaşlatmak için 2 adet fren sistemi var asansörlerde. 1 tanesi motorda, diğeri regülatör de.

Hocam yazdığım yorumda espri olsun diye yazdığım şeyler var ama bu seninle dalga geçmek için değil bunu başta belirteyim. Çünkü tecrübe önemlidir, senin başına gelmiş ve kendince bazı çabalarla, belki tesadüf belki değil ama sonuçta mümkün olduğunca az hasar alıp kurtulmuşsun. O yüzden yazdığını önemsiyorum. Sonuçta bir gün asansörde düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalsak korkudan yerimizden kıpırdayamayız. O durumda bile sakin olmaya çalışıp mantıklı düşünebilene hatta mantıklı düşünmeyi geçtim, sadece düşünebilene helal olsun derim.

Ama her ne kadar fren sistemi ve motorda olsa sonuçta insan yapımı bir şey. Olur ya bütün aksilikler üst üste gelir ve hızla çakılabilirsin. O zaman da tabanda çarpma şiddetini azaltacak yay, sünger vb. şeylerin olması iyi olur. Bence her halükarda böyle bir şeyin yapılmasında fayda var.

Anladım hocam. Nasıl katkıda bulunabiliriz?

Hocam o iş yaş. Yol yakınken vazgeçin :D. Ben mavi ekran hataları ile sürekli ilgilendiğim için ve bunlar hakkında rehberler oluşturduğum için aldım sanırsam.

Tek bu konuda değil hocam. Benim hiç bir asansör konumu okumamışsınız, bunu yazdığınıza göre bunu anlıyorum. Benim bu forumda sorusunu cevaplamadığım insan yok, yardım etmediğim insan yok asansör konusunda.
1-2 tane daha konuyu okudum. Sen gene konunu aç, bugünkü konuda yapıldığı gibi "fiziksel" verilerle tersi söylenen bir şey varsa tekrar o kısımları düşünürsün. Bunun dışında asansör işleyişi, düşme ihtimalleri gibi konularda zaten sana karşı çıkabileceğimiz bir şey yok çünkü işin "teknik" kısmını yapan sensin. Gönül koymaya, darılmaya ne gerek var?

Hocam yazdığım yorumda espri olsun diye yazdığım şeyler var ama bu seninle dalga geçmek için değil bunu başta belirteyim. Çünkü tecrübe önemlidir, senin başına gelmiş ve kendince bazı çabalarla, belki tesadüf belki değil ama sonuçta mümkün olduğunca az hasar alıp kurtulmuşsun. O yüzden yazdığını önemsiyorum. Sonuçta bir gün asansörde düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalsak korkudan yerimizden kıpırdayamayız. O durumda bile sakin olmaya çalışıp mantıklı düşünebilene hatta mantıklı düşünmeyi geçtim, sadece düşünebilene helal olsun derim.

Ama her ne kadar fren sistemi ve motorda olsa sonuçta insan yapımı bir şey. Olur ya bütün aksilikler üst üste gelir ve hızla çakılabilirsin. O zaman da tabanda çarpma şiddetini azaltacak yay, sünger vb. şeylerin olması iyi olur. Bence her halükarda böyle bir şeyin yapılmasında fayda var.
Zaten var hocam, yukarıda arkadaş atmış ya resmini. O demir boruların üstündeki şey zaten plastik, o düşüşü yavaşlatır. Asansör kabinini de delmez. Çünkü asansörün altında ortalama 3 kat demir bulunur. Evet insan yapısı o frenler falan, onları da biz ayarlıyoruz ancak asansörü açmadan önce kontrole gelirler. Her senaryoyu yaparız. Asansörlere kapasitesi ne olursa olsun, fren testi yapmak için 1 ile 1.5 ton arası yük yükleriz. Yani asansörler kolay kolay açılmaz, o frenlerden geçemezse kalır asansör. Açılmaz.

Asansörler artık eskisi gibi değil düşen asansörlerde denetlenilmemiş veya yapım aşamasında olanlardır asansörün halatları dâhi kesilse düşme olmaz fren sistemleri anında devreye girecektir.ki düşme durumuda olsa bundan zıplamayla kurtulmak mümkün değildir yapılacak en iyi hamle kabinde sol veya sağ arka tarafında dizler dik olacak şekilde oturup ellerle başını korumaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı