- Makaleler
- 7
Merhabalar. Böyle uzun bir seriye başlamak istiyorum.
O yüzden asansörleri seçtim.
Okuyup beğenirseniz çok teşekkürler
Öncelikle;
Asansörler nasıl kurulur?
Öncelikle müteahhit ofise ve ya büroya gider. Orada müteahhitlerin ellerine katalog verilir. O katalogda asansör modelleri vardır.
Müteahhit oradan sevdiği bir asansörü seçer ve "bana bunu yapın" der. Parasını verir ve gider.
Ardından öncelikle raylar gelir. Asansör, rayların üzerinde gidecektir.
Asansör kuyusuna raylar konulur, hem ağırlık hem de kabin için. Bu raylar genellikle siyahtır.
Ardından sıra kabine gelir. Kabin montajına başlanır. Öncelikle ağırlığın baretleri gibi şeyler konulur, ardından kabine başlanır.
Kabinin öncelikle zemini konulur. Ona biz zemin diyoruz, sonradan tavan olacak.
Ardından o zemine halatlar bağlanır, ardından yukarıya motor kurulur. Halatlar motora bağlanır.
Ardından sıra asansör panosu ve elektrikçi panosuna geldi.
Asansör panoları internetten hazır gelir, gerçekten pahalıdır.
Pano bağlanır, sonra ona güç vermek için elektrik panosu bağlanır. O asansör panosuna belli bir kablo gider.
Elektrik panosuna aşağıdan gelen 3 faz girilir, o 3 faz da oradan asansör panosuna gider. Eğer fazların sırası yanlışsa asansör "faz sıra hatası"na geçer.
Fazların yanlış olması, asansörün yukarı gideceği gere aşağı, aşağı gideceği yere yukarı gitmesine neden olabilir.
Pano, elektrikçi panosu, raylar, kabin, ağırlık gibi eksikler gittikten sonra kablolar yardımıyla asansör hareket ettirilir.
Yani 3 kablo vardır, 1 isi ortak, diğerleri aşağı ve yukarıdır.
Ortak ve aşağı kablo değdirilirse asansör aşağı, ortak ve yukarı kablolar değdirilirse asansör yukarı gider.
Asansörün çalıştığı böylelikle anlaşılır.
Devamını sonraki konuda anlatacağım, beklemede kalın
O yüzden asansörleri seçtim.
Okuyup beğenirseniz çok teşekkürler
Öncelikle;
Asansörler nasıl kurulur?
Öncelikle müteahhit ofise ve ya büroya gider. Orada müteahhitlerin ellerine katalog verilir. O katalogda asansör modelleri vardır.
Müteahhit oradan sevdiği bir asansörü seçer ve "bana bunu yapın" der. Parasını verir ve gider.
Ardından öncelikle raylar gelir. Asansör, rayların üzerinde gidecektir.
Asansör kuyusuna raylar konulur, hem ağırlık hem de kabin için. Bu raylar genellikle siyahtır.
Ardından sıra kabine gelir. Kabin montajına başlanır. Öncelikle ağırlığın baretleri gibi şeyler konulur, ardından kabine başlanır.
Kabinin öncelikle zemini konulur. Ona biz zemin diyoruz, sonradan tavan olacak.
Ardından o zemine halatlar bağlanır, ardından yukarıya motor kurulur. Halatlar motora bağlanır.
Ardından sıra asansör panosu ve elektrikçi panosuna geldi.
Asansör panoları internetten hazır gelir, gerçekten pahalıdır.
Pano bağlanır, sonra ona güç vermek için elektrik panosu bağlanır. O asansör panosuna belli bir kablo gider.
Elektrik panosuna aşağıdan gelen 3 faz girilir, o 3 faz da oradan asansör panosuna gider. Eğer fazların sırası yanlışsa asansör "faz sıra hatası"na geçer.
Fazların yanlış olması, asansörün yukarı gideceği gere aşağı, aşağı gideceği yere yukarı gitmesine neden olabilir.
Pano, elektrikçi panosu, raylar, kabin, ağırlık gibi eksikler gittikten sonra kablolar yardımıyla asansör hareket ettirilir.
Yani 3 kablo vardır, 1 isi ortak, diğerleri aşağı ve yukarıdır.
Ortak ve aşağı kablo değdirilirse asansör aşağı, ortak ve yukarı kablolar değdirilirse asansör yukarı gider.
Asansörün çalıştığı böylelikle anlaşılır.
Devamını sonraki konuda anlatacağım, beklemede kalın
Son düzenleyen: Moderatör: