Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben temizlik için Advanced System Care adlı programı kullandım ama PC 140+ FPS aldığım oyunda birden 40 30'lara düştüm. PC laptop, bunu nasıl düzeltebilirim?
Şu uygulamayı lütfen kullanmayın. Sistemi hızlandırdım diye gerekli dosyaları siliyor. Ayrıca kendi veritabanına göre sistem ayarlarını değiştiriyor. Faydadan çok zararı var diye sürekli söylüyoruz.
İlk olarak IOBit ait tüm yazılımları, bağlantıdaki yazılım ile kaldırın. Ya da ayarlarını da kontrol edebilirsin. Eğer varsayılan alma filan varsa al.
Bulk Crap Uninstaller (BCUninstaller, BCU) is a free, open source program manager. It excels at removing large amounts of applications with minimal user input.
www.bcuninstaller.com
Değiştirdiği ayarları bilmediğim için Wise registry cleaner yükleyin.
Use Wise Registry Cleaner to clean invalid registry entries, fix Windows registry errors, defragment Windows registry, and keep your PC performing at its best.
www.wisecleaner.com
Sistem ayarlama kısmına gelin.
Tümünü seç ve en sağdaki Sistem varsayılanları ayarına tıklayın.
İstiyorsanız ayar çek diyerek Wise RC önerdiği ayarları uygulayabilirsiniz. Ben ayar çekilmiş şekilde kullanıyorum. Herhangi bir yavaşlama hissetmiyorum. Bu arada yazılımı sadece bunun için kullanın. Kayıt defteri temizliği önermiyorum.
Bu işlemlerden sonra tüm uygulamaları kapatın. Bağlantıda önerilen 1. ve 2. adımları uygulayın.
Merhabalar, Çoğu Technopat üyelerimizin de sıkıntı çektiği sistem yavaşlığı ve aralıklı donmalarla maruz kalanlar ve maruz kalmamak isteyenler için temel düzeyde bir yönerge hazırladım. Bu yönergedeki adımlar sonucunda bilgisiyarınızdaki gereksiz süprüntü dosyalar ve adware tarzındaki...
www.technopat.net
Sorun çözülmezse yeni kullanıcı hesabı oluşturmayı ya da temiz kurulum yapmayı deneyin.
Windows 10 bilgisayarınıza farklı ya da yerel kullanıcılar eklemek istiyorsanız, rehberimize göz atmanızda fayda var. Windows 10 ile birlikte deÄiÅen çoÄu
Windows 10 Sürüm 22H2 resmi Microsoft Türkçe ISO dosyasını buradan indirebilirsiniz. Format atmak yerine dosyalarınızı kaybetmeden sadece son sürüme yükseltmek istiyorsanız Microsoft'un bu aracını indirip çalıştırmanız yeterli. İndirin: Windows 10 Sürüm 22H2 64 Bit Türkçe | Resmi Microsoft ISO...
www.technopat.net
Windows'un sunduğu kendi temizleme ayarları ve disk birleştirme yeterli olacaktır. Windows 10 - Disk temizleme Windows 10 - Disk birleştirme
Disk birleştirmeyi SSD kullanıyorsan önermiyorum. Hatta Windows'un otomatik birleştirme ayarı açıksa kapatın. Ayrıca yazılım istiyorsanız Wise disk cleaner disk temizleme için yeterlidir.
Download Wise Disk Cleaner to clean up your disk of useless and outdated junk files, browser traces, cookies, and history on your disks. Free up your disk space, protect your privacy, and make your PC run faster.
www.wisecleaner.com
Dizüstü bilgisayar için ayrıca şu ayarları öneririm.
CS:GO'da 60 FPS gösterip 20 - 10 FPS ile oynatıyor ve bu çok fazla oluyor. Gennelikle 100 120 FPS alan ASUS markalı laptopum bir anda oyunda 60'a düşüyor hadi 60'a düşmesi iyi de 60 gösterip 20 ile oynatma be kardeşim. Neyse yardımcı olabilir misiniz?
Antivirüs programlarının IObit'i zararlı yazılım olarak görmesi dileğiyle Sadece oyun oynayan, internette takılan kullanıcıysanız Windows'un kendi temizlik, bakım ve onarım araçları yeterlidir. Ancak normalden fazla program yükle/kaldır yapıyorsanız, kullandığınız programlar da fazlaysa CCleaner ve Wise Registry Cleaner programlarını kullanarak gereksiz dosya ve kayıt defteri girdilerini temizleyebilirsiniz.