41'i nasıl buluyorsun? Rastgele atıp tutarak mı? Yoksa 40 * 2 = 80, o zaman 41'de 82'dir, 83 - 82 = 1 mi yapıyorsun?Çarpma bölmekten kolay bir yöntem bence. Ama bir daha 41.5 bulmuyorum. 41 bulduktan sonra 2 ile çarpıyorum ve 82 çıkıyor. 83 ile çıkarınca da 1.
Tam anlayamadım sizi.41'i nasıl buluyorsun? Rastgele atıp tutarak mı? Yoksa 40 * 2 = 80, o zaman 41'de 82'dir, 83 - 82 = 1 mi yapıyorsun?
Yanlış mı yapıyorum doğru mu? Ben sınavda böyle yaptım hepsi de doğru çıktı internetteki örnekleri de bu yöntemimle çözdüm. Onlar da doğru çıktı.Gerçekten önce 57.5'u bulup sonra 57 * 2 = 114; 115 - 114 yaparak kalanı buluyorsun.Kalanı bulma amacımız normalde .5'i bulmak.
Binary hesaplarken de kenara yazmak.
"Öyle bulmuyoruz doğru yol bu" diyen biri için aşırı anlamsız bir yol. Sonuçları yanlış bulmak için bölmeyi yanlış yapman lazım. Sen önce ondalıklı sonucu bulup, sonra kalanı buluyorsun. Yanlış sonuç bulamazsın ama "doğru yol bu" diyeceğin yol bu değil.Yanlış mı yapıyorum doğru mu? Ben sınavda böyle yaptım hepsi de doğru çıktı internetteki örnekleri de bu yöntemimle çözdüm. Onlar da doğru çıktı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.