Aşçılık üzerine yayın nasıl yapılmalı?

Cocoo2

Yoctopat
Katılım
16 Mayıs 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar, kendim aşçıyım. Bir restoranın mutfak şefliğini yapmaktayım. Belli bir süre yurt dışında 4'ten fazla ülkede aşçılık ve şeflik yaptım. Mesleki alanda belli bir seviyeye ulaştım. Her meslekte olduğu gibi, mesleki deformasyona uğramaktayım. Hizmet sekötüründe çalışan arkadaşlarım varsa çok iyi anlarlar beni. Artık kazanç, kariyer, ideal olaylarını aşıp sektörü bırakma seviyesine kadar geldi. Lakin ülke şartları ve hayat gayesi mümkün kılmıyor, kısacası belli bir süre ara vermeyi düşünüyorum. Sizlere bu postu açmam da ki sebep aklımda oluşan fikir konusunda yardımcı olmanız, olumlu veya olumsuz.
Mutfakta çalıştığım sürece yurt içi veya yurt dışında aldığım geri dönüşler şef veya usta muhabbetin çok iyi yayın açsan ne izlenir şeklinde geri dönüş aldım. Aklımda da stream platformlarında yayın açma fikri geldi. Yayından kastım IRL ve mutfağım kuracağım bir setup ile mutfak yayını sanırım Türkiye'de yapan bir yayıncı yok. Gözünüzde şey de canlanmasın, memiktoları açık kakaolu kek yapan hottube yayıncısı değil bayağı bayağı biraz maskülen kitleye hitap ile örnek veriyorum, akşama eve kız gelecek ne yemek yapmalıyım şeklinde herkese hitap eden muhabbet sohbetli, en önemlisi öğretici yayın yapma fikri var. (bahsettiğim başlıklı örnek sadece bir yayın konusu)
Burada sizden yardım istemem fikrimi değerlendirmeniz, ekipman konusunda nereden başlamalıyım vs. ama önemlisi fikri değerlendirmeniz teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı