Aselsan, "Aselsan QATAR" markasını tescil ettirdi

FG4p6D6X0AEPqj5.jpg

Takdiri size bırakacağım ama madem teknoloji sektöründe biriyseniz ben sizden daha oturaklı cümleler beklerdim. Çünkü herhangi bir konuda paragraflarca, yorumlarca içerik sunmaktan çekinmiyorsunuz. Bu örneklerinizde bunlar yok. Açık konuşuyorum.

Herhangi bir konuda değil aslında. İlgimin - bilgimin ve aktif olarak katip ettiğim konularda, elimden geldiğince uzun ve anlaşılır mesajlar yazmaya çalışıyorum. Yoksa kısa mesajlar yazıp ya da hiç mesaj yazmadan geçtiğim konular da oldu. Bu konuda da uzun uzun mesaj yazmam, sağlıklı bir tartışma olmasını sağlamak ve kendimi iyi bir şekilde ifade etmemi sağlamak için.

İbrahim Bey, ben asla sizin yetkin olduğunuz konularda "hayır öyle değil!" demedim. Bildiğiniz, katkı sunduğunuz, yardımcı olduğunuz çok konu vardır. Çünkü nerede bilgim olup nerede olmayacağını bilebilecek duruma eriştim. Yeri geldi ARM konusunda yeri geldi ülkedeki gelişim konusunda yeri geldi bu konuda eleştirel bakışımı sürdürdüm ve sizin düşüncelerinizi not ettim.

Ancak bir ülkenin salt şekilde doğrularını en önde bayrak taşıyarak belirtmekle, başta hükümete yakınlığıyla bilinen kimselerin ve bu güruha dahil yetkililerin hatalarını, suskunluklarını, yorumsuz kalmalarını paylaşmamak ya da eleştirmemek kusura bakmayın ama tek taraflı bir tutumdur. Yukarıda da belirttim. Sunduğunuz iki tane konuda da geldiğimiz durum hakkında bu konu ve diğer konular özelinde bir tane paragraf bombardımanı yok. Bu açıdan sizi samimi göremiyorum. Yineliyorum, yetkin olduğunuz konulardaki katkınıza asla lafım yok. Ama yetkin olduğunuz konulara etki eden durumlarda da aynı özeni göstermediğiniz belli oluyor.

Sizinle tartışmalarımız genelde bu denli uzun paragraflara kadar varıyor. Ben ASELSAN yorumunuzu kaydettim. He günü geldiğinde tanışır mıyız? Hiç bilemiyorum ama her ne olursa olsun eleştirel bakış açınızı yerine göre törpülediğinizi görebiliyorum. Emin olun aynı hassasiyeti gösterseniz katılmaktan çekinmezdim.

Birkaç konuda yazdığım bir iki mesaj vardı:

1639833943204.png

1639835239197.png

Benim görüşüm her zaman bu yönde oldu. Ben işin sadece ekonomi tarafını değil zihniyet tarafını, adam kayırma tarafını, taraf tutma tarafını da gördüm. Bunları burada uzun uzun anlatmamın bir anlamı olacak mı, ben buna inanmıyorum. Evet, bu alanlardaki olumsuzluklara az değiniyorum. Ancak bu bilerek yaptığım bir şey değil. Her zaman dediğim gibi, ben gündem hakkında çok çok nadir konu açarım, bu nedenle genellikle gördüğüm konulara mesajlar yazarım.

Benim burada amacım gündem hakkında sürekli köşe yazarlığı yapmak değil. Sektör için analizcilik oynamak da değil. Ben sadece bilgimi ve deneyimimi paylaşıyorum. Bunun yanında bazı konularda yanlış gördüğüm bilgileri düzeltiyorum, tartışıyorum. Yoksa mühendislerin çalışma şartları, aldığı maaşların yetersizliği, stajından tutun da ilk çalışma yıllarında yaşadığı mobbing ve haksızlıklara, maruz kaldığı strese, uykusuz gecelerine kadar birçok alan var, eleştirebileceğim. Bu eleştirileri yaptığım zaman çığ gibi büyüdüğünü ve bu alanlara hevesli gençleri oldukça olumsuz etkilediğini gördüm. eleştiriden bazen geri kalıyorsam, emin olun bundandır. Bu da hakikati gizlemekten değil, bir gencin çok erkenden bu alana küsmesini engellemekten. Bu bir refleks oldu, belki doğru da değil ancak emin olun bu sektörde olan herkes ister istemez ediniyor bu refleksi.

İşin siyasi boyutunda da onlarca pislik mevcut. Ancak ben bu forumda hep bir mühendis bakış açısıyla bulundum ve öyle de bulunmaya devam etmek istiyorum. Yoksa Twitter'da güzel siyasi eleştiriler yapan onlarca hesap var. Onlardan bile bir harman yapıp "paragraf paragraf" mesaj yazmak, benim için oldukça kolay olur. Şunu da belirtmek isterim, ben Twitter gönderilerinin altında vatan kurtaran dayılardan değilim. Bugüne kadar olabildiğince objektif olmaya çalıştım. İHA-SİHA vb. konularında köpürmemin sebebi de, bu alanlarda çalışan kendim de dahil dostlarımın, insanların fedakarlıklarını ve emeklerini bilmemdendir. Beni bazı noktalarda geriye çeken çoğu zaman bu oluyor. Sektörde 100 takdir bir etki oluşturmazken bir eleştiri koca projeyi bitirebilir, bunu bizzat gördüm.

Değerlendirmelerinize saygı duyuyorum. Bundan sonra meselenin farklı taraflarını ele alan yorumlar yapmaya çalışacağım. Yine dediğim gibi, fikrimi merak ettiğiniz bir konuya etiketlerseniz seve seve ve elimden geldiğince detaylı bir yorum yaparım. Çünkü emin olun ben burada gündemi takip edecek vakit bulamıyorum.

Millet ne kadar komik ya. Şu olayı ASELSAN Katar'a satılmış diye anlamışlar. Bizim milletin en büyük sorunu bilmeden konuşmak. Önce olayın ne olduğunu anlayın öyle konuşun arkadaşım. Aselsan'ı satmak bu kadar kolay mı zannediyorsunuz?

Diyecek birşey bulamıyorum. Buram buram cahillik kokuyor. @SideWinder hocam siz Amerika'da yaşıyordunuz galiba? Sizi ben bilirim de belki beni çok az ihtimal tanırsınız. Her neyse, demek istediğim cahile taş atmaktansa silahlı kavgaya bıçakla girin daha iyidir.
@Jira siz de aynı şekilde sizi de severim. Benim 78'e yakın uyarımın neredeyse 60 tanesi cahile laf anlatmaktan oldu. Pişman mıyım hayır. Bazılarını güzel kızdırmıştım.

Diyecek birşey bulamıyorum. Buram buram cahillik kokuyor. @SideWinder hocam siz Amerika'da yaşıyordunuz galiba? Sizi ben bilirim de belki beni çok az ihtimal tanırsınız.

Hayır. Nereden çıkardınız bunu anlamadım? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı