Asgari ucret kaç TL olur?

6000 lira en az olmalı. O da 432 dolar yapıyor. Geçen yılbaşı 330 dolar asgari ücret alıyorduk. Zor geçiniyorduk. Asgari ücretle aile kurulmuyor. Benim yazdığım fiyat ne ideali ama paranın değeri asgari ücretten daha önemli.

Maalesef 5000 lira da olsa 10000 lira da olsa maaşlara yapılan zama oranla daha fazla ürünlere zam yapıldığı için önemi yok.

Bence asgari ücret 1000 dolar olmali.
Abartma dostum. Bunun da bir sınırı var. Ülkede yaklaşık 5milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. O kadar fazla yaparlarsa zaten zamlardan geçilmez ülke. Bunun ince bir çizgisi var onu yakalamaya çalışıyorlar. Öyle 1000dolar 500dolar yapalım basit değil en fazla 4500TL seviyesine çıkabilirler diye düşünüyorum ondan fazlasını hazine deposu kaldıramaz. Her gün ihracatımız arttı diye haber veriyorlar, madem ihracat arttı zamları da arttır :D.

Uretmedigimiz için oluyor.
Abartma dostum. Bunun da bir sınırı var. Ülkede yaklaşık 5milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. O kadar fazla yaparlarsa zaten zamlardan geçilmez ülke. Bunun ince bir çizgisi var onu yakalamaya çalışıyorlar. Öyle 1000DOLAr 500dolar yapalım basit değil en fazla 4500TL seviyesine çıkabilirler diye düşünüyorum ondan fazlasını hazine deposu kaldıramaz. Her gün ihracatımız arttı diye haber veriyorlar, madem ihracat arttı zamları da arttır :D.

Ben abartmıyorum :) dolar 3 TL olsa 3 bin lira ederdi değil mi 13TL ise 13K.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı