Asgari ücretlinin cebinde kalan para

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslına bakarsanız çay ve simit bile lüks. Çünkü taş devrinde mağarada yaşayıp yaprakla örtünüyoruz. Asgari ücrete bile gerek yok. Tabiiki ironi....

İşin en aptalca tarafı da kendinden hiçbir farkı olmadığı halde seçenlerin seçilmişi kral/imparator gibi görüp ona teslim olmaları! Bir halk ancak bu kadar aciz ve iradesiz olabilir!

Son düzenleme:
Akıllıca gibi gözüken fakat cahilce düşünülmüş bir örnek olmuş bence. 5 kişilik bir ailenin üç öğün çay simit yemesi, normal yemek yemesinden daha masraflı bir şey zaten. Ocağımızda pişen aşlar kişi bazlı düşündüğünüz zaman her şeyden daha ucuz.

Arkadaşlar bunu söyleyen kişi bir de ciddi, ben asıl oraya takıldım. Neyin kafası bu?

''Asgari ücretlinin maaşı iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor.''

Kaynak: AK Partili Akbaşoğlu: Asgari ücretle geçinen 5 kişilik aile 3 öğün çay-simit tüketirse 1120 lira cebinde kalır
Adamda suç yok. Suç onu adam yerine koyup dinleyenlerde! Sedat peker gibi botokslu adi suçluların miting yapabildiği bir ülkede bunlar gayet normal geliyor artık bana.

İlk önce en sakin halimle yazıyorum. Öncelikle biri bu süper zekalı insana simit ve çayın 1₺ olmadığını söylesin. Bizim burada sokak satıcısı simitçinin, simit fiyatı 1.5₺. Çay ise çay bahçelerinde 1.5₺. Bu en düşük fiyatı yani. İlk önce bunda bir anlaşalım. Bu süper zekalı insan herhalde her yeri kendi meclis lokantalarındaki fiyatlar gibi sanıyor.

İkincisi milleti enayi yerine, geri zekalı yerine koymaya çalışma çabalarına ne desem bilemiyorum. Hak ediyor muyuz? Sonuna kadar hak ediyoruz.

Kendileri orada 22.200₺ alıyor. Küsuratı bile asgari ücretten fazla. Her neyse kendileri bu kadar para alıp, lüks bir şekilde yaşayıp bize fakirliği savunmasına ne diyelim? Eğer çok meraklıysa fakir gibi yaşamaya asgari ücret alsın.

Fakat ben bunlara hak veriyorum. Cidden hak veriyorum yani. Karşında böyle halk varsa, böyle yapacaksın. Az bile yapıyorlar. Helal olsun lan size.

26 yıl önce aynı hesabı yapan birisi daha vardı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaptığım araştırmalara göre 19 litre damacana su 11 liraymış. 5 kişilik bir aile, üç öğün ikişer litre su içse, günde 30 litre su demek. İki tane 19 litre damacana alsan, 22 lira. Bir ay boyunca bunu yapsan 660 lira. Ohooo kalan parayla bayramlarda tatlı niyetine kocaman bir ekmek bile alınır. Simit falan ne gereksiz masraflar ya...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı