ASIC ile mining yasal mı?

Cihan Mert Ece

Centipat
Katılım
17 Ağustos 2022
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mininge başlamak için asıc cihazı alacağım. 3276 W kullanımı var 126TH/s hashrate veriyor. Küçük bir depo kiralayıp orada mining yapabilir miyim diye soracaktım. 1 cihaz ile başlayacağım 5 ay sonra 3 cihaza çıkaracağım. 3 cihaz aylık 30k getirecegini hesapladım. HS256ASIcboost kullanacagım yangın, polis baskını, elektrik kesme vs olur mu?
 
Bu şeye benziyor bilgisayar kullanmak yasal mı sorusuna. Özel bir yasa yok Türkiye Cumhuriyetinde ASIC hesaplama çiplerine sahip bilgisayar/server ekipmanlarının kullanılması yasaktır tarzı bir yasa veya yönetmelik görüyor musun anayasada veya resmi gazetede ? Hayır. O zaman yasal.

Edit: ayrı bir depoda kullanacağın için oraya şirket elektriği alman gerekir ev tipi abonelik kullanırsan ona belki elektrik dağıtım firman boş yapabilir. Onun dışında evinde de yapabilirsin ve kimse karışamaz (gürültüden rahatsız olan komşular hariç) Parasını ödüyorsun belirli bir kullanım limiti yok.
 
Bu şeye benziyor bilgisayar kullanmak yasal mı sorusuna. Özel bir yasa yok Türkiye cumhuriyetinde asic bilgisayar/server ekipmanlarının kullanılması yasaktır tarzı bir yasa veya yönetmelik görüyor musun anayasada veya resmi gazetede? Hayır. O zaman yasal.

Anladım, teşekkürler, peki diğer sorunlar hakkında bilginiz var mı?
 
Bir elektrikçiye danış. Normal ev hatlarının kapasitesi yetmeyebilir. Yangın çıkarsa tabiki İtfaiye de gelir, Polis te. Voltaj da yetmeyebilir. Sanayi hattı gerekebilir (360 Volt)
 
Asic cihazlar hakkında teknik desteğe ihtiyaç duyarsan gönüllü olarak yardımcı olabilirim. Firmware vb.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı