Aşık olmak nasıl bir duygu?

Şöyle açıklayayım; eğer ki açılıp evet hayır cevabı alma işine gelmediysen harika bir duygu ama onu görünce o utanç hep en büyük engelim olmuştu. Eğer ki açıldın ve evet cevabı aldıysa daha da harika her gün onu görmek için can atıyorken artık o da seni görmek için can atıyor müthiş bir şey. Hayır derse 2 olasılık var ya çok yakın dost olursunuz gene de mutlu olabilirsin az çok ya da neredeyse suratına bakmaz küsenler bile var.

Kavuşamadığın aşk berbat birşeydir. 4 yıl oldu her geçen gün psikolojik olarak daha da kötü oluyorum. Aynı ortamda olduğumu anladığımda bile huzuru buluyorum. Arkadaşlarına söyleyip kendi arkadaşlarımı da alıp sinemaya gidiyoruz. Çabalıyorum, daha iyisini yapmak için uğraşıyorum fakat sonra kaderin ölümcül yumruğunu yiyiyorum. Yıkıldım ama daha ölmedim! Belki kader benim yüzüme gülmedi ama bu asla gülmeyeceği anlamına gelmez. Başka birşey olsa çoktan yorulup pes ederdim ama onu düşünmek bile bana güç, kuvvet veriyor.

Bu gerçek aşk mı bilemem ama hayatım boyunca eşi benzeri görülmemiş bir deneyim olduğunu rahatlıkla söylerim. Tabi sevdiğine açılmadıktan sonra sevsen ne sevmesen ne?

Kendini aşağılamaya devam edersen daha çok beğenmezler, beğenmemeye devam ederler. Kendinle barışık ol diye sana bundan önceki bir konunda yazmıştım. Kendini sevmeyeni kim neden sevsin?
Aşık olmak nasıl bir duygu diye sorarsan, tanımı yoktur. Kişiden kişiye değişir çünkü. Fakat genel konuşursak aşk, karşındaki için herşeyi yapmana rağmen iki yol sunar. Biri kavuşmak, diğeri kavuşamamak. Kavuşamamak en acı vericidir.

Sizi birkaç gündür takip ediyorum, açtığınız konularda kendinizi genel itibarıyla aşağılıyorsunuz. Bu tür konular oluşturmak yerine öz güven kazanmaya ne dersiniz? Bir insan kendini aşağılamamalı, kendisine saygısı olmalı.

Saygı duyulabilecek insanlara saygı duyulmalı eziğe saygı duyar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı