Asık suratlı esnaf sorunu

Dostum millet sana yalakalık yapmak zorunda değil.
Değil tabi. Sıkıntı da yok, onun bir dükkanı varsa bütün dükkanlar bizim. Kendi bilir, böyle devam etsin bir giden bir daha gitmez sonra da ağlamasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes böyle hocam kimsenin yüzünde neşe yok herkes hayattan bıkmış vaziyette, kimsede heves yok heyecan yok biriyle konuşma isteği falan yok kendimden biliyorum çevremde gördüğüm insanlar da aynı.
Oy vermeyede devam etsinler böyle. Daha çok ağlarlar.
 
Hocam aslında birazda ülkenin insanlarının durumundan kaynaklı bir şey bu. Ülkede kaç kişinin yüzü gülüyor ki esnafın gülsün :(. Ama bazısı çok inatçı oluyor tabii bu konuda, kendi negatifliğini insanlara yüklemesini çok iyi biliyor. Hatta biz bu konu hakkında konuşmuştuk aynısı olmasa bile özetleyici bir sohbet etmiştik; Kasiyer bağırıyor
 
Bir tek bizim buradaki esnaflar iyi insan galiba. Börekçisi var günaydın derim gülümser halimi hatrımı sorar, börek fazla gelirse paketin içinden çıkarmaz. Bazen para da almıyor çoluk çocuktan. Kırtasiyecisi var her sabah kaldırımı süpürür kolay gelsin derim teşekkür eder. Ayakkabıcısı var dükkan önünde oturur, selam veririm hoş karşılar. Zincir marketteki kasiyerleri bile tanıyorum hepsi çok iyi insanlar.
Sizin yazılarınızı okuyunca oturduğum yeri sevmeye başladım.
 
Not: Saniye ile aynı yerde yaşıyorum.
Akyazıyı ben izmir sanıyordum. Sakarya çıktıktan sonra hayatım kaydı.

Daha geçen telefoncuya gittim, kadın hem asık suratlı hem de dükkanda sigara içiyor. Allah cezanızı vermiye diyip çıktım. Türk esnaflarında genel bir sorun bu.
 

Geri
Yukarı