Aşırı aile baskısı

@353535, hayatta bu kısıtlamaların kat kat fazlası da gelecek. Çalışmadan, çözmeden atlamak mümkün olmayacak. Ailenizin yanında her şey toz pembe görünebilir ancak ailenizin bir gün yanınızda olmayacağını ve sizi desteklemeyeceğini unutmayın. Zengin olsanız dahi deneyiminiz ve tecrübeniz yoksa, çalışma azminiz yoksa milyar dolarlarınız olsa bile sizi kurtaramaz.
 
@Cruslan, baskıcı aileler yalnızca yalancı çocuklar yetiştirir diye bir söz duymuştum. Bu kadar baskı normal değil kesinlikle.
 
@EREN SATAR @SEMIKAANCAKIR, ebeveynlerinizin yanında hayat size toz pembe gözüküyor olabilir, bu rahatlığın hiç bitmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz veya engelleri "Nasıl olsa atlatırım." kafasıyla yaşıyor olabilirsiniz ancak harcadığınız her boş zamanın size olumsuz yansıyacağını da, ailenizin yanınızda olamadığı zamanda kendinizi çukurlardan çekmenizi zorlaştıracağını da unutmayın. Bugün erteliyorsanız yarın da ertelersiniz. Bunun sonu yok. Aileniz sizi zorlamıyorsa bile kendinizi zorlamalı, her dakikayı suyuna kadar sıkmalısınız. Bundan 10-20 yıl önce belki üniversite kazanarak bir yerde çalışıp kendinizi ve ailenizi rahatça besleyebiliyordunuz. Artık üniversite okumak çok normal bir şey, zaten temel olarak yapmak zorundasınız eğer minimum düzeyde yaşayabilmek istiyorsanız. Rekabet daha fazla ve bundan da fazla olacak. Hayatın her alanında önceki nesillerin çektiği zorlukların kat ve kat fazlasını çekeceksiniz. Sizi çekecek kimse olmayacak, o zaman tek başınıza deneyimleriniz, bilginiz ve çalışmanız olacak.
 
@EREN SATAR @SEMIKAANCAKIR, ebeveynlerinizin yanında hayat size toz pembe gözüküyor olabilir, bu rahatlığın hiç bitmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz veya engelleri "nasıl olsa atlatırım." kafasıyla yaşıyor olabilirsiniz ancak harcadığınız her boş zamanın size olumsuz yansıyacağını da, ailenizin yanınızda olamadığı zamanda kendinizi çukurlardan çekmenizi zorlaştıracağını da unutmayın. Bugün erteliyorsanız yarın da ertelersiniz. Bunun sonu yok. Aileniz sizi zorlamıyorsa bile kendinizi zorlamalı, her dakikayı suyuna kadar sıkmalısınız. Bundan 10-20 yıl önce belki üniversite kazanarak bir yerde çalışıp kendinizi ve ailenizi rahatça besleyebiliyordunuz. Artık üniversite okumak çok normal bir şey, zaten temel olarak yapmak zorundasınız eğer minimum düzeyde yaşayabilmek istiyorsanız. Rekabet daha fazla ve bundan da fazla olacak. Hayatın her alanında önceki nesillerin çektiği zorlukların kat ve kat fazlasını çekeceksiniz. Sizi çekecek kimse olmayacak, o zaman tek başınıza deneyimleriniz, bilginiz ve çalışmanız olacak.

Size göre hayat çalış ve mutsuzca öl anlamına geliyor sanırım.
 

Geri
Yukarı