Aşırı aile baskısı

8. sınıftan sonra liseye geçince benim ailem de benzer idi. 8. sınıfta LGS'de %2.73'e girip hedefime ulaştım. Yani lise kazanamadın bahanesi de yok. 9. sınıfta da kendim ders çalışmama rağmen ne olduysa artık 9. sınıfta gereksiz bir ağır ders çalışma baskısı başladı. 7/24 ders çalışmak beklenir mi bi insandan? Depresyona sürüklemek dışında bir işe yaramaz. Olan ders isteğini de öldürmekle kalmaz yaşama isteğini de öldürmeye başlar bir süre sonra. Karantina başlamasa depresyona doğru iyice sürükleniyordum.


Ailenize cevap vermeye veya bir şey anlatmaya boş yere uğraşmayın. Dinlemeyecekler. Siz soru sorun ve onları konuşturmaya çalışın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
PC toplama aşkı yüzünden meslek lisesine düştüm PC alınmaması canımı çok sıkıyordu hani durumumuz kötü değil sonunda babama PC aldırdım artık kafam rahat günüm nasıl PC toplarım diye geçiyordu bu yüzden derslere dikkatimi veremedim (sadece paylaşmak istedim).

Biz top muyuz?

Kesinlikle katılmıyorum. Gece gündüz çalışılır fakat bu çok sert gibi geldi bana.

Aynen hocam.
Bende de aynı 7/24 ders çalışmamı bekliyorlardı her şeyden soğuttular.
 
@EREN SATAR @SEMIKAANCAKIR, ebeveynlerinizin yanında hayat size toz pembe gözüküyor olabilir, bu rahatlığın hiç bitmeyeceğini düşünüyor olabilirsiniz veya engelleri "Nasıl olsa atlatırım." kafasıyla yaşıyor olabilirsiniz ancak harcadığınız her boş zamanın size olumsuz yansıyacağını da, ailenizin yanınızda olamadığı zamanda kendinizi çukurlardan çekmenizi zorlaştıracağını da unutmayın. Bugün erteliyorsanız yarın da ertelersiniz. Bunun sonu yok. Aileniz sizi zorlamıyorsa bile kendinizi zorlamalı, her dakikayı suyuna kadar sıkmalısınız. Bundan 10-20 yıl önce belki üniversite kazanarak bir yerde çalışıp kendinizi ve ailenizi rahatça besleyebiliyordunuz. Artık üniversite okumak çok normal bir şey, zaten temel olarak yapmak zorundasınız eğer minimum düzeyde yaşayabilmek istiyorsanız. Rekabet daha fazla ve bundan da fazla olacak. Hayatın her alanında önceki nesillerin çektiği zorlukların kat ve kat fazlasını çekeceksiniz. Sizi çekecek kimse olmayacak, o zaman tek başınıza deneyimleriniz, bilginiz ve çalışmanız olacak.
Tamam hocam siz çok çalışın kolay gelsin.
 
@CBum, sözler anlamlarını zamanla değiştirir ve değerlerini yiritirler. Birisinin sözü bir şeyi tanımlamak için yetersiz kalacaktır. Bundan bir 10-20 sene önce rahatça yaşayabilmek için bir üniversite bölümünden mezun olmak yeterliydi. Şimdi daha fazla çalışmak zorundasınız. Zaman geçtikte daha fazla zorlaşacak. Bugün dediklerimin çok daha fazlasını yapmanız gerekecek. Önünüze çok daha fazla engel çıkacak. Belki bugün bir üniversite minimum düzeyde yaşamak için yeterli olacak belki yaşamanın tanımı değişecek ancak onu elde etmek için gereken çaba, bilgi ve azim sürekli artacak. Yaşamak için farklılaşmanız ve aranmanız(istenilen olmanız) gerekecek. Ben de diyebilirim "İstediğin gibi yaşa." veya "Ne yaparsan yap." ancak bu sizi ileriye götürmeyecek. 20 sene önce olsaydı diyebilirdim ancak bugün bunu kimsenin demeye lüksü yok. Belki aileniz çok zengindir veya bir iş sahibidir ve başına geçecek sizsinizdir ancak o başarıyı ve o kazancı gene devam ettirebilmek için var gücünüzle çalışmak zorunda kalacaksınız. Zaman varken zamanın suyunu sıkıp elde edebildiğinizi etmek zorundasınız. Yoksa hayatın sopası çok sert vuracak. Bunu fark eden ilkler biziz(Z Kuşağı). Bizi çok kötü bir şekilde yakaladı, açığımı kapatmak için sürekli uğraşıyorum. Değişim çağındayız ve artık çalışmayana, üretmeyene ekmek dahi yok. Kusura bakmayın, bunu başka bir şekilde anlatmanın ve açıklamanın yolu yok. Hayatın sopası her geçen gün daha da kuvvetleniyor, çalışmak zorundasınız(eskilerden de fazla).
 
Tamam hocam siz çok çalışın kolay gelsin.
Umarım bu vurdumduymazlığınız sizi istemediğiniz sonuçlara götürmez. Boş konuşuyorum gibi görülüyor ancak bu uyarılar da bana çokça yapıldı. Ben de bu vurdumduymazlığı uzunca yaptım, kafam şimdi yerine geldi. Dinleseydim bugün çok daha istediğim bir konumda olabilirdim. Siz benden de çok çalışmak ve bilmek zorunda kalacaksınız. Uzatmanın manası yok, iyi günler dilerim.
 
Sherlock Holmes konulu bir kitap okurken kapağında kan izleri ve jilet fotoğrafı vardı. 6. Sınıfta okuduğum zaman kızın biri nasıl kitaplar okuyorsunuz ya demişti. İşte Türkiye ve şaşırmaktan ağzınızın açık kalacağı aile içi sürprizler.
 
Yapacak bir şey yok. Gayet haklılar. Her geçen gün başarabilmek için çok daha fazla çalışmak zorundasınız ve rakipleriniz de her gün artıyor. Çalışmadığınız her dakika, yaptığınız bütün çalışmak haricindeki şeyler sizi geriye atacak. Bu sefer de büyüyünce "niye düzgün büyütmediniz?" diye ailenize kızacak olan gene sizsiniz. Arkadaşlarınız gülüp eğlenirken siz çalışacaksınız. Büyüyünce bir baltaya sap olamadıklarında onlara gülecek ve acıyacak gene siz olacaksınız.

Haklı falan değiller her insanın ders dışında aktivite yapmaya gülmeye eğlenmeye ihtiyacı vardır her insan sosyalleşmek zorundadır insanoğlunun kuralı bu bildiğiniz bu arkadaşa yapılan işkence arkadaş 8.sınıf elbette sınav senesi önemli bir sene ama Discord'u komple kapatmak yerine mesela Discord'a 2 saat bakabilirsin gibi bir program kursalar daha iyi olur mesela bilgisayara 2 saat bak 1 saat ders çalış 2 saat sosyalleş vb.
 

Geri
Yukarı