Aşırı dikkat eksikliği

TreajenV101

Hectopat
Daha fazla  
Çok kötü dikkat eksikliğim var. Sınavlarda çok saçma ve basit hatalar yapıyorum ve bu yüzden notlarım düşük olabiliyor. Ders dinlerken bir bakıyorum hayallere dalmış oluyorum. Ders çalışmaya çalışıyorum en fazla 30 dakika dayanabiliyorum. Bazı şeyleri çok çabuk unutabiliyorum. Bu psikolojik mi yoksa vitamin eksikliğinden midir? Nasıl düzeltebilirim? Cidden çok sıkıntı yaratıyor.

Merhaba.Üniversite yıllarımda aynı problemleri yaşamıştım.Bu sorunları aşmanız için önerilerim var ancak doktor değilim haddime değil.
-Uyku problemleriniz varsa aşmaya çalışın.Vücudun tüm organlarının dinlenmesi demek,daha sağlıklı bir şekilde güne başlayacağınız anlamına geliyor.Mümkünse saat 23.00'da uykuda olmuş olun.
-Düzenli beslenin,ara öğünlerden kaçmayın ve mümkünse işlenmiş et ürünleri(salam,sosis,ucuz sucuk vb)uzak durun.
-Sizi üzen şeylerden uzak durun.Stresi hayatınızdan çıkartın.Bol bol arkadaş edinin ve onlarla beraber soru çözmeyi,ders çalışmayı deneyin.Birbirinize konu anlatarak daha iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz.Hata oranı azalacaktır.
-Şekeri hayatınızdan çıkarın.Şeker beyne zarar veriyor araştırma yapabilirsiniz bu konuda.Çok zor bir tavsiye ancak sınav dönemi gibi stresli zamanlarda aşırı yemeğe eğilim mümkün olabiliyor.
-Sürekli hareketsiz kalmayın mümkün olduğunca yürüyüş yapın.
-Mümkünse sabahın erken saatlerinde ders çalışmayı deneyin.Öğrencilik yıllarımda çok faydasını gördüm.Erken kalkıp saat 5.00 ile 7.00 arası çalışırdım.
-Her 30 dakika çalışmadan sonra kendinizi ödüllendirin.Kuru kayısı,incir,kara üzüm,fındık,ceviz ve badem tüketmeye çalışın.İlaçlara verceğiniz parayı bunlara verirseniz hem psikolojik olarak etkisini görürsünüz hem de şeker ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz.Ya da kişisel tercihler size kalmış.
Uzun lafın kısası sağlıklı olmak için vücudumuzu tanımalıyız ona göre davranmalıyız.Tüm organlarımız birbiriyle iç içe.Sistemi korumak da bizim elimizde.

Stres önemli bir faktör ve bende bol bol var. Bu sene bu sorun yüzünden notlarımda düşüş yaşandı. Ailem çok kızmasa da bende çok fazla gelecek kaygısı olduğu için fena strese girdim bu etkiliyor olabilir.

Bir pskiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Aynı sorunlar bende de var ama çözümleri kişiden kişiye değişir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Nedir? - Bilimoloji . Buradan bunun hakkında bilgi alabilirsiniz ama kendi kendinize teşhis koymayın. Bir doktora görüşün. Eğer bir sorun varsa o size tedavisi hakkında bilgi verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…