Aşırı Isıdan Laptopun Kapanması

Makaleler
6
Bilgisayar nedense kendini kapatıyor. Bilgisayarım çok sıcak 100 derecede çalışıyor. Eskiden böyle bir sorunum yoktu dün başladı. Tera oynuyordum oyun benim makine için biraz ahır. İlk olarak o oyunu oynarken geldi bu hata laptop durduk yere kapadı kendini normalde bu asla olmaz laptop akıllıdır ısıyı otomatik dengeler 100 derecenin üstüne çıkmaz 100-99 diye inip çıkar oyunlarda. Ama nedense şu an 88 derece civarını geçince kapıyor kendini ne tavsiye edersiniz. Bu sıcaklık ayarını nasıl yükseltirim tekrar yüze? CS:GO oynuyordum adamlar 3 sis attı laptop kapandı. Arkadaşlarımda biliyor bunu v3 atıyoruz bilerek sis alıyorlar oynayamıyorum.

Laptop'un altında herhangi bir soğutucu kullanıyormusunuz ? Eger kullanmıyorsanız ve oyun oynuyorsanız bu şart zaten. Bilgisayarın kapanması iyi birşey aşırı ısı donanımsal bir bozukluğa neden olabilir. Bataryanızda'da sorun çıkar. Hemen bir iyi marka bir soğutucu alın derim.

Bende fan temızlıgı yaptım. Fanım ıyıce hızlandı eskısıne gore eskıden pc ısınırdı kapanmazdı benımkıde laptop simdı oyunu acınca 2-3 dk sonra kapanıyor. Neden anlamadım pc ısınmıyor bıle.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende fan temızlıgı yaptım fanım ıyıce hızlandı eskısıne gore eskıden pc ısınırdı kapanmazdı benımkıde laptop smdı oyunu acınca 2-3 dk sonra kapanıyor neden anlamadım pc ısınmıyor bıle

1.Batarya dolu haldeykenmi oynuyorsun ,Fişe takılımı oynuyorsun ?
2.Fan aktif çalışıyormu ?
3.Ramleri kontrol ettinmi ? ( Ramlerin birinde sorun olabilir )
4.Sistemin boşta iken kontrol ettinmi ?
5. Hangi oyunu oynuyorsun ?
6.Sistem özelliklerin nedir ?
7.Ekran kartı driverın yüklümü ?

Buz derken? Senin düşünceni ben çok denedim sonucu söyleyeyim bilgisayarım yok 2 yıldır. Ben anakartın kısa devre olmasına neden oldum. Bu çözüm değil. Bilgisayarın kapağını açıp oradaki fanı söküp bakır plakayı ve egzoz yerini temizle. Eğer imkanın varsa termal macun değiştir. Büyük ihtimal katılaşmıştır.

Bataryalı oynasamda kapatıyor bataryasız oynasamda kablo artı bataryalı oynasamda kapatıyor.
fanım tam performans calısıyor hıc bır sıkıntı yok fanda.
RAM'larde sıkıntısız gozukuyor suan pcden yazıyorum oyun actıgım zaana kapatıcak emınım.
Lolu acsam GTA 5 acsam kapatıyor gta 5 agır dersen lol o kadar agır değıl.
Sıstem i5 nvidia 525m ekran kartım var 4 gb ram var 500 gb hdd var eskıden boyle bır skntım yoktu.

Bataryalı oynasamda kapatıyor bataryasız oynasamda kablo artı bataryalı oynasamda kapatıyor.
fanım tam performans calısıyor hıc bır sıkıntı yok fanda.
RAM'larde sıkıntısız gozukuyor suan pcden yazıyorum oyun actıgım zaana kapatıcak emınım.
Lolu acsam GTA 5 acsam kapatıyor gta 5 agır dersen lol o kadar agır değıl.
Sıstem i5 nvidia 525m ekran kartım var 4 gb ram var 500 gb hdd var eskıden boyle bır skntım yoktu.

Önce sistem geri yüklemeyi dene bir eğer olmazsa kesin donanımsal bir sorun vardır. Birde türkçe kurallarına ve eksik yazıma dikkat et yoksa benim gibi sürekli ceza alırsın :)
Birde sistemin Gt5 için düşük baya.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı