Çözüldü Aşırı ısınan M2 SSD'ye ne yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar dostlar. Şubat'tan beri Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum fakat SSD güzel ama aşırı ısınıyor. 860 EVO 40-45 derecede geziyordu en çok 50 derece görmüştüm. Bunu ekran kartı fanını açmazsam 70 derecenin altına indiğini görmüyorum. SSD girişi ekran kartının direkt altında ve çok ufak boşluk var. Yani soğutucu bile sığmayacak derecede olabilir. Milim gibi fark var aralarında boşluk olarak.

Anakart: MSI B350M GAMING PRO.
Ekran Kartı : Gainward RTX 3060 Ghost 12 GB.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB.

Sizce ne yapabilirim? Ekran kartının fanlarını açmak haricinde yapabileceğim bir şey var mıdır?

1717582888625.png

1717582896462.png

Ekran kartı fanını %100 açınca böyle oldu da hep böyle yapmakta ne kulak bırakır ne fan ömrü :D

Çözüm
Gerçekten de sağlam bir talihsizlik yaşamışsınız hocam, bende Aynı SSD'yi kullanıyorum, Cyberpunk gibi büyük boyutlu ve sistemin bütün kaynaklarını sonuna kadar kullanan bir oyun oynamama rağmen 970 EVO Plus'ım en fazla 60 derece gördü. Ekran kartı fanlarınızı %50-60-70 kapasite de kullanabilirsiniz, SSD 50-60 derecelerde de çalışsa fazlasıyla yeterlidir onun için.

Bu şekilde bir kasa içinde çok fazla hocam sıcaklık tamamen kapalı olsa kasa anlardım yarı mesh bir kasa için o SSD sıcaklığı çok.
@517298
IMG_0169.jpeg
IMG_0168.jpeg

Boşluk bu kadar. Zar zor çektim kablolardan. Peki öndeki fanları üste çıkarsam olur mu?

Soğutucu blok sığar sığmasına da. Blok değil o soğutucu yapışkanlı şeylerden almanız gerek ve ayrıca ekran kartını ve SSD'yi söküp takmanız gerek.
Önerebileceğiniz bir ürün var mıdır? Sökerim sorun yok onda.

IMG_0171.jpeg

Fanların yerini değiştirmene gerek yok faydası olmayacak çünkü M2'nin üstünden yine hava geçmeyecek. Tek çaren ekran kartı fanını biraz aç ki ısınan havayı çeksin en azından.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı