Aşırı ısınma ve donma sorunu

oathkeeper55

Centipat
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
6
Bilgisayarım bir süredir bazen oyun oynarken bazen de video izlerken bir anda donuyor. Ekran siyah ve üzerinde bazen çizgiler bazen dikey merdivenimsi noktalar çıkıyor. Biraz bekleyip tekrar açtığımda bir süre tekrar sıkıntısız kullanabiliyorum sonra bir anda tekrar aynı sıkıntı çıkıyor.
Bunun yanı sıra dün merak edip oyun oynarken oluşan sıcaklık değerlerine baktım(GPU : 86, CPU 97). Konu ile alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayara kurulu olarak gelen Armoury Crate programı artık GPU ve CPU değerlerini okumuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    30,2 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (12).png
    Ekran Görüntüsü (12).png
    34,3 KB · Görüntüleme: 61
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    59,5 KB · Görüntüleme: 53
Yabancı forumlarda kendi bilgisayarın ile alakalı arama yapmanı öneririm. Bu durum kronik mi yoksa sana mı olduğunu anlamana yardımcı olur. Benim arkadaşımda da Acer Nitro 5 var. CS GO oynarken onun da 80 dereceye kadar çıktığı oluyor.
 
Isınmayı çözerseniz donmalar çözülecektir, alta soğutucu alıp deneyin (veya benim taktiği vereyim, iki çatalın üstüne oturtup bilgisayarın altına buz koyuyorum ve 1 saat boyunca serin bir oyun oynuyorum ama fanların hava almasını sağlamazsanız bu daha fazla zarar verir).
 
Laptop'un yanında ve arkasında olmak üzere iki fan çıkışı var. Boğulduğunu sanmıyorum, ayrıca sıcaklık yüksek değilken de donmalar oluyor. Hatta yaklaşık 20 dakika önce sadece spotify açıkken yirmi saniyeliğine başından kalktım bilgisayarın ve döndüğümde donmuştu
 
Sorun Grafik Chipsette gibi görünüyor chipsetiniz fazla ısındığı için mainbordu yamultup chipsetin lehimlerini soğuk lehime düşürüyor o yüzden donma kasma yaşıor ve merdivemsi çizgiler alıyorsunuz
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı