Aşk nedir?

Hissettiğinizi ifade edemiyorsanız ya da bilginiz yoksa, neden bir şey yazma gereği duyuyorsunuz ki? Önceki mesajları okuma zahmetini gösterirseniz, amacın ne olduğunu irdeleyebilirsiniz.

Hissettiğinizi ifade edemiyorsanız ya da bilginiz yoksa, neden bir şey yazma gereği duyuyorsunuz ki? Önceki mesajları okuma zahmetini gösterirseniz, amacın ne olduğunu irdeleyebilirsiniz.
Hocam ben buraya 1000 tane farklı cevap veririm. Ama felsefe konularında çok takılmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. İş bir yerden sonra çıkmaza girip millet karşı düşünceden kişilere saldırıyor. Bu kadar felsefi şeylerde bir olguya varamıyorsun aynı sosyal medyada gibi kullanıcılar birbirine sallıyor. Çok düşünmenin bazen cidden insana zarar verdiğini düşünüyorum.

Aşk sen nasıl yaşıyorsan odur. Kimisi nefret eder kimisi onsuz yapamaz. Artık bende felsefi konularda basit cevaplar veriyorum. Felsefe insanı dış dünyadan ayırıyor ama düşünceler bitince hayata devam ediyorsun. Felsefeye sürekli kafa yoranlara saygı duyuyorum. Zor iş.

Son düzenleme:

Felsefe, çatışmasız bir işe yaramaz zaten. Doğrular, zıtların çatışması ile anlaşılır olurlar. Fikir alışverişini haklı çıkma üzerine kurmuş insanlardan, eğer bünye kaldırmıyorsa uzak durmak gerekir zaten; lakin karşıtı göz ardı etmek, karşıtın temellerini anlamaya çalışmamak da insanı doğrudan uzaklaştırır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaşanmış aşk üzerine bir söyleyiş. Tabii ki izi kalır. Her ne kadar yıkımlara vesile olsa da paylaşımlar arasında ya da paylaşımlar göz önüne düştüğünde güzel hatırlanır, lakin bu da insanın kötüyü unutması ile alakalidır.

Bence aşk fazla empati kurmaktır. Bu fazla empati kişiler arası bağı sağlıyor olabilir.

Empati; karşıdakini anlama ve hissetme olarak nitelendirilebilir. Ama çoğu aşk sadece kendi içinde ve karşıdakine duyduğun his ile alakalıdır. Onun her konu hakkında ne hissettiğini anlamaktan ziyade bize karşı ne hissettiği, ana noktasıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…