Aşk nedir?

Aşk teorik olarak açıklandığında insanların türün devamlılığı için gösterdiği bir iç güdü olarak.....Yahu kardeşim biz nasıl bilelim ? Psikolog değiliz, nörolog değiliz. Aşk dediğin şey karşındaki kişiyi görünce gelen kıpırtıdır. Eğer belin altı kıpırdıyorsa onun aşk olmadığından emin olun.

Hissettiğinizi ifade edemiyorsanız ya da bilginiz yoksa, neden bir şey yazma gereği duyuyorsunuz ki? Önceki mesajları okuma zahmetini gösterirseniz, amacın ne olduğunu irdeleyebilirsiniz.

Hissettiğinizi ifade edemiyorsanız ya da bilginiz yoksa, neden bir şey yazma gereği duyuyorsunuz ki? Önceki mesajları okuma zahmetini gösterirseniz, amacın ne olduğunu irdeleyebilirsiniz.
Hocam ben buraya 1000 tane farklı cevap veririm. Ama felsefe konularında çok takılmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. İş bir yerden sonra çıkmaza girip millet karşı düşünceden kişilere saldırıyor. Bu kadar felsefi şeylerde bir olguya varamıyorsun aynı sosyal medyada gibi kullanıcılar birbirine sallıyor. Çok düşünmenin bazen cidden insana zarar verdiğini düşünüyorum.

Aşk sen nasıl yaşıyorsan odur. Kimisi nefret eder kimisi onsuz yapamaz. Artık bende felsefi konularda basit cevaplar veriyorum. Felsefe insanı dış dünyadan ayırıyor ama düşünceler bitince hayata devam ediyorsun. Felsefeye sürekli kafa yoranlara saygı duyuyorum. Zor iş.

Son düzenleme:
Hocam ben buraya 1000 tane farklı cevap veririm. Ama felsefe konularında çok takılmış birisi olarak şunu söyleyebilirim. İş bir yerden sonra çıkmaza girip millet karşı düşünceden kişilere saldırıyor. Bu kadar felsefi şeylerde bir olguya varamıyorsun aynı sosyal medya gibi insanlar sallıyor. Çok düşünmenin bazen cidden insana zarar verdiğini düşünüyorum.

Aşk sen nasıl yaşıyorsan odur. Kimisi nefret eder kimisi onsuz yapamaz. Artık bende felsefi konularda basit cevaplar veriyorum. Felsefe insanı dış dünyadan ayırıyor ama düşünceler bitince hayata devam ediyorsun. Felsefeye sürekli kafa yoranlara saygı duyuyorum. Zor iş.

Felsefe, çatışmasız bir işe yaramaz zaten. Doğrular, zıtların çatışması ile anlaşılır olurlar. Fikir alışverişini haklı çıkma üzerine kurmuş insanlardan, eğer bünye kaldırmıyorsa uzak durmak gerekir zaten; lakin karşıtı göz ardı etmek, karşıtın temellerini anlamaya çalışmamak da insanı doğrudan uzaklaştırır.

Aynı konu daha önce açılmış lakin açan kişinin aşk ile sevgiyi birbirine karıştırması sebebi ile oraya cevap yazmaktan ziyade yeni bir konu açmanın ve konu başlığından çok içeriği okumayı düstur edinenlerin de fikrini alma maksadı ile yeni bir konu oluşturmanın daha işlevsel olacağını düşündüm.

Başlığa dönersek, aşk; insanın zevkine teslim olma halidir. Aklını ya da egosunu bir kenara bırakıp, id ile hareket etmesini sağlayan içgüdüdür. Süper ego ise "sevgi" der. Aklı örten ve eksiklikleri görmezden gelerek kabul etmeye vesile olan herhangi bir şey, insanı ziyandan başka bir sonuca ulaştırmaz. Sonuçlar içinde özveriler neticesinde oluşan, imkansız ya da masalsı rüyalar da buna aykırı bir doğru oluşturmaz. Aşık insan; aşkı hakkındaki eğri ve doğruların değerlendirmesini arkaya atmış insandır. Aşık, aşkına karşı; kör, sağır ve dilsizdir. İnsan ise kendini ifade edebildiği, duyularını irtibatlı bir şekilde işletebildiği vakit; insandır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaşanmış aşk üzerine bir söyleyiş. Tabii ki izi kalır. Her ne kadar yıkımlara vesile olsa da paylaşımlar arasında ya da paylaşımlar göz önüne düştüğünde güzel hatırlanır, lakin bu da insanın kötüyü unutması ile alakalidır.

Bence aşk fazla empati kurmaktır. Bu fazla empati kişiler arası bağı sağlıyor olabilir.

Empati; karşıdakini anlama ve hissetme olarak nitelendirilebilir. Ama çoğu aşk sadece kendi içinde ve karşıdakine duyduğun his ile alakalıdır. Onun her konu hakkında ne hissettiğini anlamaktan ziyade bize karşı ne hissettiği, ana noktasıdır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı