Asker olmak mı mühendis olmak mı?

ReaveRR33

Hectopat
Daha fazla  
Ülkenin durumu belli.
Sayılı üniversitelerden mezun olamadıkça (ki olsanız bile) iş bulamama veya bulsanız bile bu işten alınacak maaş belli.
Açıkçası bu bana yetmeyen maaş ile sivil hayatta gezmek, bir şeyler alabilmek için kredi çekmek vs. benim zihnimi çok meşgul ediyor.
Az önce MSÜ sınavına başvuru yaptım.
Acaba diyorum, teğmen vs. olup, en azından alacağım bir paranın önemi olmadan vatan için hizmet mi yapsam? Ama oturup emir yiyen tarzlardan çok savaş bölgelerinde olmayı istiyorum. Çünkü yukarıda da anlaşılacağı üzere sakin bir hayat sevmiyorum.
Kısaca:
Mühendis olup, sivil hayatta bana yetmeyen şeyler mi yapmalıyım yoksa asker olup paranın bir önemi olmadan vatan için hizmet mi vermeliyim?
(Para tabii ki önemli fakat zaten sosyal hayatınızın olmadığı bir meslekte, para kazanmanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu para mühendislikte sivil hayat için yetersiz olurken askerlik için önemsiz bir kavram oluyor.)

Ülkenin durumu belli.
Sayılı üniversitelerden mezun olamadıkça (ki olsanız bile) iş bulamama veya bulsanız bile bu işten alınacak maaş belli.
Açıkçası bu bana yetmeyen maaş ile sivil hayatta gezmek, bir şeyler alabilmek için kredi çekmek vs. benim zihnimi çok meşgul ediyor.
Az önce MSÜ sınavına başvuru yaptım.
Acaba diyorum, teğmen vs. olup, en azından alacağım bir paranın önemi olmadan vatan için hizmet mi yapsam? Ama oturup emir yiyen tarzlardan çok savaş bölgelerinde olmayı istiyorum. Çünkü yukarıda da anlaşılacağı üzere sakin bir hayat sevmiyorum.
Kısaca:
Mühendis olup, sivil hayatta bana yetmeyen şeyler mi yapmalıyım yoksa asker olup paranın bir önemi olmadan vatan için hizmet mi vermeliyim?
(Para tabii ki önemli fakat zaten sosyal hayatınızın olmadığı bir meslekte, para kazanmanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu para mühendislikte sivil hayat için yetersiz olurken askerlik için önemsiz bir kavram oluyor.)
Üniversite mezunu arkadaşım da, Lise mezunu arkadaşım da asker olmayı tercih etti. Bir tanesi şuan sözleşmeli er,diğeri ise Suriyeye göreve gidiyor. Yurt dışında görev yapanlar bildiğim kadarıyla 60k para alıyor. Hem askerlik görevini yerine getiriyor hemde maaşı iyi. Eğer imkanım olsaydı okumaz asker olmayı tercih ederdim.

Mühendislikte neden paranın yetersiz kalacağını düşünüyorsun ?
Bir ev bir araba alabilmek için uzun süreler çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Biraz daha özgürlükçü bir insan yapım var. Sevmesem de değiştiremiyorum bu huyumu.

Teğmen olup saçma bir şehirde gazinoda erlerin başında da gezebilirsiniz. Önüne gelen mermi atmaya gitmiyor. İki meslekte apayrı dünya.
İşte bu gezme benim hoşuma gitmiyor. Asker olacaksam vaktimin dolu geçmesi lazım. Sıkıntılı bir bölgeye verilmem lazım.

Hocam mühendislik alalında çok yanlış düşünüyorsunuz mühendislik beceriniz varsa ve ilerlemek istiyorsanız üniversitenin önemi yok daha geçen mühendislik alanında kötü olan bir üniversiteden çizimi çok iyi olan bi arkadaş mezun olduğu gibi 90k ya maaşlı işe girdi. İnternetteki her şeye bakmayın kısaca ne istiyorsanız onu yapın.

Bir ev bir araba alabilmek için uzun süreler çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Biraz daha özgürlükçü bir insan yapım var. Sevmesem de değiştiremiyorum bu huyumu.

İşte bu gezme benim hoşuma gitmiyor. Asker olacaksam vaktimin dolu geçmesi lazım. Sıkıntılı bir bölgeye verilmem lazım.

Öyle yürümüyor o işler kardeşim. Git sen söyle bağlı olduğun kolordunun albayına bakalım ne diyecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı