Askerde psikolojim bozuldu

Gerald_Emo

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Kasım ayında askere gittim. Askeriye psikolojimi bozdu. Komutanlar aşırı baskıcıydı usta birliğinde. İlk 3 ay koğuşta en fazla yattığım süre 2 saatti. Onun dışında kulelerde uykumu alıyordum. Bazen kulede uyurken yakalanıyorduk komutanlara. Uykumuzu alamıyoruz dememize rağmen biz suçlu oluyorduk. Beni helacı yaptılar. Kıbrıs'ta yaptım. Telefonum bile yoktu. Ailemle zar zor görüşebiliyordum. Birkaç samimi arkadaşımın telefonu ile sivil hayatta 5 dal sigara içiyordum. Askeriyede 2 pakete yakın sigara içiyordum, Şubat ayında denetim oldu 1 hafta 05:00'dan akşam 18:30'a kadar kulede yemek yemeden sadece su götürüyorduk. "Bizde 2 kule var normal şartlarda gündüz 3 saat nöbet 1 saat üzerini boşaltıyorsun sigara, telefon gibi şeyleri dolabına katıp kuleye gitmek için gece nöbeti 2 saat". Son 1 ayım kala nöbetler 1 saat arttı gece ve gündüz. Bizim bölükte az kişi var, çavuş nöbete gitmiyor. Yazıhaneciler nöbete gitmiyor. Gececiler nöbete gitmiyor. Bizde ekstradan 19:00'da başlayıp 22:00'da biten saçma bir şey var. 9 kişi parka geçiyor saldırı olursa o 9 kişi önde gidiyor. Nöbet derken duş almaya fırsatımız bile olmuyordu. Usta birliğinde 3 üsteğmen benim askerliğimi burnumdan getirdiler. 6 gün cezalı bitirdim. Psikolojim bozuldu. "Psikiyatriste gitmek istemiyorum, sisteme psikolojik sorunlarımın görünmesini istemiyorum."

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikiyatriste giderseniz, sistemde gözükür o. Size iyi gelecek birisiyle vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz. Belki unutturabilir.

Bir yerden başlamanız lazım, yapabilecek bir şey yok. Sızlanmayla bir yere varılmaz. Hayat acımasızdır ve güçlü olanı sever.

Özel bir olay yok sıradan asker şeyleri anladığım kadarıyla. Şöyle düşün ki sen güçlenerek çıktın oradan. Oraya girdiğinde daha zayıf birisiyken yaşadıkların seni güçlendirdi askerliğin amacı da bu zaten. Yakında düzelirsin gez dolaş açık havaya çık aktivite yap kafanı dağıt

Özel bir olay yok sıradan asker şeyleri anladığım kadarıyla. Şöyle düşün ki sen güçlenerek çıktın oradan. Oraya girdiğinde daha zayıf birisiyken yaşadıkların seni güçlendirdi askerliğin amacı da bu zaten. Yakında düzelirsin gez dolaş açık havaya çık aktivite yap kafanı dağıt
Hocam yanlış anlamayın da ne olarak güçlendiriyorlar? Orada 6 ay temizlik vs. yaptırıp gönderiyorlar.

Hocam yanlış anlamayın da ne olarak güçlendiriyorlar? Orada 6 ay temizlik vs. yaptırıp gönderiyorlar.
İyisiyle kötüsüyle bolca disiplin, sorumluluk, fiziksel dayanıklılık, takım ruhu, arkadaşlık, sabır, psikolojik dayanıklılık, özgüven, dostluk barındırıyor

En önemlisi de sivil hayatta fark edemediğiniz değerleri anlıyorsunuz. Hayattaki küçük ayrıntılara daha çok değer verebiliyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı