- Makaleler
- 6
PSU, SSD, HDD, Kasa ve monitör gibi ürünleri almakta sorun yok bence. Diğer ürünler için beklenebilir.
Askerliği para için yapıp gemide miço olmuşsunuz anladığım kadarıyla. Askeri personel olmak sizi bu kadar yüceltmesin son çare olarak askerde kaldığınız apaçık ortada . Kimsenin yaşı sizinkinden ne fazla büyük ne fazla küçük. Burda söylediğiniz her şeyi sokaktan geçen bi insana sorsanızda anlatır sizin anlattığınız gibi. Bütün prosedürü biliyorum. Çoluk çocuk muhabbeti yapmanıza gerek yok. İhtiyaç anında normal er'lerden önce siz devreye gireceksiniz demek istiyorum . Bu ihtiyaç anı sizin öncelik olduğunuz anlamına gelmiyor. 6 ay daha komutanın bi sözüyle mi kalıyosunuz askerlikte? Hiç mi bi yere imza atmadınız ?Bak canım kardeşim, sana hakkımda detaylı bilgi veremem fakat deniz kuvvetleri komutanlığında rütbeli bir askeri personel olduğumu söyleyebilirim sadece.
Bir önce ki mesajımda "sözleşmeli er oluyorsun" diye bir cümle dahi yoktu.
Normal askerler görev yaptığı komutanlıklıkta, komutanlarının onayı dahilinde +6 ay askerlik yapar ve bu maksimum 6 aydır ve zorunlu askerlikle beraber toplam 12 ay. Herhangi bir savaş bölgesine gönderilmeleri söz konusu değildir. Kışla da'ki idari ve ayak işlerini yaparlar tabir-i caizse. Asker sadece doğuda savaşan bireylerden oluşmaz!
Sözleşmeli er dediğin olay normal askerlikten çok daha farklı, önce MSB üzerinden başvuruyorsun sonra mülakatlara giriyorsun sonra sağlık mülakatlarına giriyorsun ve daha sonra güvenlik soruşturmasından geçip sözleşmeli er olabiliyorsun, sanıldığı kadar kolay bir iş değil bu ve benim dediğim olay ile bunun yakından uzaktan alakası yok.
Askerliğini yapmamışsınız belli ki hepinizin yaşı küçük, kulaktan dolma bilgilerle benimle iddaalaşmayın.
Tane tane çocuğa anlatır gibi anlattım, daha bu saaten sonra anlamayan olursa zamanımı boşa harcamasın.
Konu sahibi kardeşime çok daha iyi bir sistem toplaması için çok mantıklı bir seçenek sundum ama kendiside kulaktan dolma saçma sapan bilgilere itibar etmeyi seçmiş, kendisi bilir kimseyi zorlayamam.
Belki de askerden gelince oynamaya ihtiyacınız veya fırsatınız olmayabilir. Bence askerden gelince toplayın.
Bilader, senin gibi askeri personele sordum cevabı yazdığım gibi oldu. Kendim uydurmadım yani rahat ol.Miço? Gemide makine mühendisi olarak görev yapan Deniz Harp Okulu mezunu bir Subay'ım.
Son çare askerlik öyle mi? Ben bu meslek için 8 senemi verdim!, Lise ve Üniversiteyi askeri okullarda okuyup derece ile bitirdim. Sen kimsin bana böyle ithamlarda bulunuyorsun?
Ben kendimi yüceltmedim, askeri personel olduğumu söylememin sebebi boş beleş bilgilerle bana karşı yorum yapmayın artık diye.
Konuda bir arkadaş daha "+6 ay yapan doğuya gönderiliyor" diye saçma sapan bir yorum bulunmuş.
Tane tane anlattım yine anlamıyor.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar gerçekten acınası.
Biri bana ukala diyor, biri miço diyor fakat bilgisiz olduğunu kabul etmiyor şu böyle demiş o öyle demiş o yüzden öyleymiş diye bana hala diretiyor.
Yinede küçük yaşınızdan dolayı size kötü söz söylemiyorum sadece ailenize sabır diliyorum.
Tutarsızlığınız, saçmalığınız buradan belli. Siz kendi hakkınızda bilgi vermiyorken ben neden paylaşıyorum acaba?Bak canım kardeşim, sana hakkımda detaylı bilgi veremem fakat deniz kuvvetleri komutanlığında rütbeli bir askeri personel olduğumu söyleyebilirim sadece.
Keşke Sosyal'de özel olmadığını bilseydiniz.Sadece teyit edeceğim gerçekten öyle bir personel var mı diye neden korktunuz bu kadar? ve bu konuda değil özelden yazın dedim ama olmayan birini nasıl yazacaksın
Biri internette gördüğünü paylaşır.
Biri yalan söyler.
Biri bilgi sahibi olmadığı halde inatla diretir.
Özelden bilgi almak isteyen her kardeşim yazabilir askeri konularda itinayla yardımcı olurum ama miço,ukala gibi tabirler kullananan arkadaşlar tekrarlaması halinde evinin kapısında tebligatı görürler 1 hafta içinde, herkes üslubuna dikkat edecek karşısında normal bir vatandaş olsa dahi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.