Askerden muaf kalabilir miyim?

uğurcan akbaş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Birkaç haftadır bunu araştırıyorum sağlıksal problemlerim var gözlerimde miyop ve psikolojik sorunlarım mevcut. Cok fazla psikolojik sorunum olduğu icin askerliğimi cürüğe cıkartmak isiyorum ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yanlış anlaşılmasın askere gitmek istemediğimi falan sanmayın ama cok fazla kişisel sorunum var. Daha önce hiç doktora gitmedim bu rahatsızlıklarımla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunlarım psikolojik olarak sinir hastasıyım ve sinirlenince kendime zarar veriyorum yumruk atıyorum ve vücudumda bazı noktalarda morluklar oluşuyor. Bunu istemsiz yapıyorum bir anlık sinirle başka şeyler de yaptım. Hayata bakış açım cok negatif, cok takıntılıyım ve dikkat bozukluğum var hiç dikkat edemiyorum yaptığım şeylere ne olursa olsun. Ve en kötüsüde sosyal fobim var sanırsam bazen cok depresyona giriyorum bu yüzden hayatıma bakış açım cok olumsuz kararsarım ve kalabalık ortamlarda bulunmaktan her zaman rahatsız olmakla beraber sürekli istemsizce icimde bir sinir patlaması yaşıyorum. Uyku problemlerim var cok zor uyuyorum ne kadar yorgun olursam olayım uyku konusunda cok fazla problem yaşıyorum. Özellikle kalabalık ortamlarda hiçbir şekilde uyuyamıyorum alışamıyorum yaptığım hiçbir şeye kücükken yaşadığım trajedilerden ötürü silah vb patlamalarına karşı fobilerimde mevcut. Bu sadece özeti bir de gözümde miyop demiştim gözümde kayma var uzağı göremiyorum ve gözüm bazı durumlarda cok seğiriyor. Bazen cok bulanık görüyorum gözlük takmıyorum.

Konuyu okuyan arkadaşlar belki kaytardığım icin böyle bir sürü sorunum var sanabilir ancak ne yazık ki hayatımızda her şey olumsuzda gidebiliyor. Bazen ne yapacağımı bilmiyorum daha önce hiç bununla ilgili muayne vb. olmadım ne yapmam gerekiyor bunlardan yana cürük alma durumum var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Askerde o kadar değişik insanlar göreceksin ki ( Yav ben kendimi sinir hastası sanıyordum neler varmış ) diyeceksin,O yüzden bunlar MUAF yiyebileceğin sebepler değil.Görme bozukluğun olabilir o zaman yemek yaparsın bulaşık yıkarsın çay demlersin askerlik illa cepheye gitmek değil.Bulaşık yıkayanda asker,Cephede savaşanda.

Evet sorum bu doğuştan tek testisliyim. Cinsel yönden hiçbir dez avantajı yok. Sizce bu durumda olan birini askere alırlar mı? 6 aylık zorunlu askerlik olarak bahsediyorum. Başlığı nere açacağımı bilemedim bu arada.
Bu arkadaşın konusu aklıma geldi. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı