Tamam. Tecilin bittiyse bir kaç ay daha gitmessen bir problem olmaz. Askerlik yoklamasını yaptırmak için bir süre daha bekleyebilirsin. Tecil hakkını aldığında şubeye gidip işlemlerini yaptır. Yoklama yapılmayan süre için bir ceza çıkaracaklar onu ise tecil yaptırdığın için ödemeyeceksin. Ya da öğrenci belgesi alıp tecile gidebilirsin.
Okulun bitmemiş demek ki hala lise ile ilişkin var ayrıca üniversite okuyacaksan sınav sonrasına kadar sorun yaşamazsın çok istersen askerlik şubesine bir uğra kısa sürede halledersin.
Lisem bitti 18 Ekim de 19 yaşına girdim. e-Devlet'ten mesaj geldi askere çagırılıyorsunuz diye. Gitmem zorunlu mu? Şunu da belirtmek isterim. Şu an erken oldugunu düşünüyorum 20 yaşında gitmek daha dogru olur diye düşündüm.
24-28 yaşlarındakilerede aynı laf ediliyor. Sen çok gecikmişsin ezerler gitmediğinden diyorlar ama kimse seni ezemez. Ezmeye kalkan olursa da kendini ezdirme. Ezmeye çalışan kişiler genelde karaktersiz beş para etmez insanlar oluyor. İzin vermezsen ezemezler. Bunu komutan yaparsada şikayet edebilirsin.