Askere 19 yaşında gitmek zorunlu mu?

170 kilo 60 resmi bir yerde kaydım yok. Çalışmıyorum 2 sınavımı verip üniversiteye gitmeyi düşünüyorum.
Tamam. Tecilin bittiyse bir kaç ay daha gitmessen bir problem olmaz. Askerlik yoklamasını yaptırmak için bir süre daha bekleyebilirsin. Tecil hakkını aldığında şubeye gidip işlemlerini yaptır. Yoklama yapılmayan süre için bir ceza çıkaracaklar onu ise tecil yaptırdığın için ödemeyeceksin. Ya da öğrenci belgesi alıp tecile gidebilirsin.

Okulun bitmemiş demek ki hala lise ile ilişkin var ayrıca üniversite okuyacaksan sınav sonrasına kadar sorun yaşamazsın çok istersen askerlik şubesine bir uğra kısa sürede halledersin.

Annem daha erken seni ezerler diyor şu an bende erken diye düşünüyorum. Ama üniversiteyi yine kazanamazsam 20 yaşına geldigimde gidip teslim olacağım.

24-28 yaşlarındakilerede aynı laf ediliyor. Sen çok gecikmişsin ezerler gitmediğinden diyorlar ama kimse seni ezemez. Ezmeye kalkan olursa da kendini ezdirme. Ezmeye çalışan kişiler genelde karaktersiz beş para etmez insanlar oluyor. İzin vermezsen ezemezler. Bunu komutan yaparsada şikayet edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı