Askere gidemeyene ne denir?

Eziyet yaşadım bir daha olsa gitmem diyor, ama ben gönüllü askerlik istiyorum.

Senin durumunda, babanın yaşadığı eziyetleri yaşayıp yaşamama ihtimalin yarı yarıya. Bu işin sonunda ya "keşke babamı dinleseydim" diyeceksin ya da "iyi ki onu dinlememişim, çok zevk aldım askerlikten" diyeceksin. Ama bunları diyebilmek için gitmen gerekir çünkü gitmezsen bu durum bir bilinmez olarak kalacaktır. Yani eğer istiyorsan, ne yapıp ne edip babanı ikna edip askere git.

Gideceğim zaten ya hedefim.

Sağlık konusunda bir problemi varsa kimsenin birşey demek gibi bir hakkı yok. Ama sırf askerlik yapmamak için yapılmış birşey ise insanlar konuşur o da hiçbir şey diyemez.

Haklısın, ama cahil insanlar, eski kafalı insanlar kötü gözle bakıyor, kız alamaz gibi.
İnsan nesli de PC bileşenleri gibi Update olmaya mahkumdur. Hep söylerim ayrıntıya çok takılmamak lazım unutmayın ne kadar kazandığımız değil kazandıklarımızı ne kadar aktarabildiğimiz önemli olan .

Üsten alttan iki kelime okudum boşuna yormuşsun kendine. Yorum kasıcam diye. Önce bedelli askerlik neden var bir öğren ondan sonra gir bu konulara.

Bu arada bedelli değilim 15 Ay yaptım yine olsa yaparım. Bakış açısı..

@mustafa hvz Üstten alttan iki kelime mi okudun? Yalnız iki kelime okuyarak mı yorum kasacağım diye kendimi yorduğumu düşünüyorsun? Senin gibiler için yazmadım zaten merak etme. Okumadıysan muhalefet olma. Bana ve yorumuma muhalefet olmak isteyen birisinin okuyup anlayabilme kapasitesi olan birisi olmasını tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…