Askere gidemeyene ne denir?

Ee peki dediğin gibi olsun.
Benim demem veya dememem ile alakası yok. Türkiye gerçeği diye bir şey var. A Haber filan izleyip yaşadığın ülkeyi Norveç mi sanıyorsun anlamadım ki. Arkadaşın bahsettiği kafada milyonlarca insan yaşıyor ülkede ve sen çıkmış "bitti o devir" diyebiliyorsun. O baktığın pembe gözlükler nerede satılıyor söyle de biz de alalım. :)

Sözde veyahut değil kimsenin kalbini yarmadan duygularını anlayamazsın. Asker ocağı peygamber ocağıdır laikçiler gitmeyebilir sıkıntı yok .
Onun için Recep'in çocukları okçuluk yapabilecek kadar sağlıklı oldukları halde çürük raporu alarak askerlik yapmadı. 😂

Son düzenleme:
Sözde veyahut değil kimsenin kalbini yarmadan duygularını anlıyamazsın. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Laikciler gitmeyebilir sıkıntı yok.
İlkini anlarım fakat son cümleniz ne alaka? Manasız demagoji yapmaya ne gerek var.
Benim demem veya dememem ile alakası yok. Türkiye gerçeği diye bir şey var. A Haber falan izleyip yaşadığın ülkeyi Norveç mi sanıyorsun anlamadım ki. Arkadaşın bahsettiği kafada milyonlarca insan yaşıyor ülkede ve sen çıkmış "bitti o devir" diyebiliyorsun. O baktığın pembe gözlükler nerede satılıyor söyle de biz de alalım. :)
Sanırım siz yanlış anlamaya sebebiyet veriyorsunuz şu an. Biraz sakinleşin öncelikle. Bitti derken ki kastımı artık o eski insanların değer verdiği toplum bilinci yok kalmadı. Yoksa uzun uzadıya sosyolojik analiz ve bir takım süreçleri tek tek yazmaya şu an gerek var mı? Sizde az çok bir şeylerin farkında olan birisiniz belli ki. Yeterince anlaşılmıştır düşüncesindeyim. Yanlış anlaşıldı galiba demek istediğim en başta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onun için Recep'in çocukları okçuluk yapabilecek kadar sağlıklı oldukları halde çürük raporu alarak askerlik yapmadı.

Evet ben mesela bu konuyu yazmayı unutmuşum. Zenginlerin zengin kalabilmesi için fakirlerin çocukları ölüyor askerde. Vatan millet Sakarya hikayeleriyle, dini milli gazlarla, arada kaynayan boş laflarla koruyoruz sarayları...

Bana göre askerlik elde edilebilecek çok güzel bir deneyim. Bende 12 ay gittim 6 ay yaptım geldim ama bir daha olsa yine yaparım, kişiden kişiye göre değişir bu durum. Ankara gibi bir yerde Sincan Cezaevinde yapmış biri olarak çok güzel deneyimler ve dersler çıkardım kendime elbette daha kötü şartlarda yapanlarda vardır ama Cezaevinde yapanlar bilir bir Jandarma memurunun üzerindeki büyük sorumluluğu her şeye rağmen zevk almayaca bakacaksın ve bir şeyler öğrenmeye, ders çıkarmaya bakacaksın.

Bir tanıdığa askerde çürük raporu vermişler teselli için ne denir?
Bak güzel kardeşim sana şöyle bir anımı anlatayım, yaşım gelmiş askerlik şubesine gittim muayene için sıraya girdik, doktor baktı inceledi filan derken kağıt verdiler. Eksiksiz doldurdum Görev yeri neresi istersin ne olmak istersin adres filan gibi şeyler. Neyse velhasıl kelam sıra bana geldi Komutan doktor karşısında yarı çıplak haldeyim, ufak bir konuşma aşamasından sonra Test uyguladılar geçtim,geçtim diyorum çünkü görme engelli olduğum için bir türlü Oradaki kimseyi inandiramadim. 1Hafta boyunca uğraştık öyle bir umut doğmuştu ki bana içim içime sığmıyordu. Ve askerlik yapamiyacagimi artık onlar da anladı. askerlik olayı benim içim tamamen bitti ama içim de hep bir yara olarak. O gün orada görüştüğüm Kenan Komutan ile hala görüşmekteyiz ailece. Doldurmuş olduğum kağıtta; İstediğim görev yerleri onun dikkatini çekmişti ama kısmet işte. Askerlik yapmamış adama illaki bir şey denir. Ama bu durumlara bağlı. Sırf askerlik yapmamak için çürük alıyorsa, ŞEREFİ yoktur.! Zaten geçerli bir sebep var ise onu bir şekile bir konuma koymaya gerek yok. Askerlik yapmadım (2 ay) Özel izin ile birlikte bulundum. Askerlik gerçekten güzel bir ortam, mantığın bittiği yer ama bunu orada daha iyi anlıyorsun. Şuanda 30 yaşına geldik çağırsalar durmam giderim =) Sonucta bizler siyasi parti uğruna değil bir daha böyle ülke bulunmayacagi için can veriyoruz. Tüm savaştan kaçan veya özgürce başörtü ile veya mini etek sana kimsenin karışmadan yaşayabileceğin ülkedir Türkiye. İnsan babasına gelir başka yere gitmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı