Askere gider miyim?

Peşini bırakmazsan büyük ihtimalle çürük alabilirsin. Ancak öyle muayene yapıyorlar vs diye bırakırsan kendini içtimada bulursun. Burada senin tutumun önemli.

Peşini bırakmazsan büyük ihtimalle çürük alabilirsin. Ancak öyle muayene yapıyorlar vs diye bırakırsan kendini içtimada bulursun. Burada senin tutumun önemli.
Amacım çürük raporu almak falan değil, sadece gider miyim sağlık sorunlarımdan dolayı diye sordum.

Hayır. Ailem bu konuda kararsız. Benim bu konuda korkum yoktur. @darkageman

Gitmek istiyorsan gidebilirsin bu arada, işitme kaybı olup da askere gidenler var.

Ama gitmek istemiyorsan üzerine düşmen gerekiyor. Doktor muayene falan ile gerekli belgeleri alıp da askerlik görevine uygun değildir raporu almaya çalışmalısın.

Hocam ben giderim o sorun değil. Fakat doğumdan üç hafta sonra da dalak ameliyatı geçirdim ve koştuğumda yorulup yarıda bırakıyorum.

Hocam ben giderim o sorun değil. Fakat doğumdan üç hafta sonra da dalak ameliyatı geçirdim ve koştuğumda yorulup yarıda bırakıyorum.

Dostum askerlik hava atılacak bir durum değil, veya askere sağlık yüzünden gitmeye de bilirsin. Bunlar utanılacak durumlar değil.

Eğer öyle bir durumun var ise rapor almalısın. Muhtemelen de alırsın yani. Öyle gözüküyor.

Olmasa bile koşu falan düşünme yani, ameliyat olduğunu komutana falan güzelce izah edersen seni yormazlar bile.
Kimisi kaytarmak için sallıyor. Eğer komudana düzgünce izah edersen sorun da olmaz.
Ama dediğim gibi muhtemelen rapor alıp gitmezsin gibi.

Kaytarmak için sallayanlar zaten apayrı bir dünya. Elimde bu üç sorunun kanıtlarını da götüreceğim yanımda zaten muayene sırasında.

Aynen öyle, dümdüz muayeneye gidersen doktorlar sorumluluk almıyorlar. İki soru sorup yolluyorlar.
Senin üstüne gidip rapor alman lazım.

Merhabalar, muayenelere gittim ve kulağım için ABR (BERA) testi istendi. Psikiyatri heyet doktoru ise elverişli değildir vereceğini söyledi (Sağlık kurulu raporum mevcut). Son durum böyle. Göz ve splenektomi için herhangi bir kontrol yapılmadı (sevk olarak gözükmüyorlardı).

Ben askerdeyken bir arkadaşın dediği gibi tetik parmağı olmayan askeri askere almışlar ve silahta zimmetlemişler gözümle görmüştüm. Çok sonra silahı aldılar elinden. Ayrıca çürüğe çıkmak için yüzündeki kocaman beni gösterip uyanıklık yapmaya çalışanı da gördüm bu kadar da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…