Katılıyorum. Bunu şöyle düşünün, okullarda öğrencilere iyi bir eğitim verilmiyorsa okulları kapatır mısınız yoksa daha bir eğitim sistemi için mi çalışırsınız. Eğer bu ülke için birşeyler yapmak istiyorsanız eğitim sistemini iyileştirmeye çalışırsınız. Peki eğitim sistemini bir gecede düzeltebilir misiniz? Hayır, düzeltemezsiniz. Peki mevcut eğitim sistemi kötü diye "eğitim" kötü müdür? Hayır. Peki eğitim sistemini düzeltme sürecinde okullarda eğitim devam eder mi? Eder, evet.
Askerlik de böyledir. Gerekli mi? Evet gerekli, en azından bizim gibi bir jeopolitik konumdaki ülke için daha daha gerekli. Peki mevcut askeralma sistemi ve yükümlü askerlikte verilen eğitim iyi mi? Tartışılır. Belki sadece ast/üst ve disiplin işleniyor, belki birşeyler için çalışılıyor ve ileride yapılacak bilemeyiz. Nasıl ki eğitim sistemimiz kötü ama okullarda eğitime devam ediyoruz, sonuçta 12 yıl birisi feda ediyorsa ona  bir çok şey katman beklenir. Eğitim sistemi kötü ama okullarda eğitim devam ediyor, çünkü eğitim önemli ve ne olursa olsun devam etmeli. Askerlik de aynı bu şekilde, etkili olsun ya da olmasın, devam etmek zorunda. Umarım anlatabilmişimdir. 
@Otomatik Mandalina