Askere gitmesek ne olur?

2023'te zorunlu askerlik kalkabilir.
 
Yaşınız geldiğinde askerlik şubesine gidiyorsunuz eğer askere gitmek istemezseniz bildiriyorsunuz onlar da saygıyla karşılıyor :) şaka bir yana eğer bir işlem yapmazsanız yaşınız geldiğinde asker kaçağı oluyorsunuz. Bir kontrolde yakalanırsanız işlem yapılıyor.

2023'te zorunlu askerlik kalkabilir.

Bir nesil de bu olayı bekleyecek şimdi :) haydi hayırlısı
 
Size bir zaman verilior teslim olmanız için eğer o süreyi aşarsanız kaçak oluyorrsunuz en ufak bir kimlik kontrolunde çatkapı askerdesiniz gerçi 6 ay askerlik ne kadar zorlar bilmiorum 18 ay cehennem gibi geçen süreler varken.
 
Eğer verilen sürede askeriyeye başvurmazsanız kaçak yani bakaya oluyorsunuz. Eğer polis kontrolüne takılırsanız direkt askere gönderiliyorsunuz. Herhangi bir devlet işinde çıkıyor asker kaçağı olduğunuz. Yüksek ihtimalle iş yerinde çalışmaya izin verilmiyordur.
 
Bizim bir abi vardı PS salonu işletiyordu ve yaklaşık 35-40 yaş aralığında. Sadece 20Mt uzaklıkta ki markete tost ekmeği almak için dışarı çıkıyordu. Evi de zaten dükkanın üstünde. Geçen ay rutin kontrol yapılırken asker kaçağı olduğu öğrenilmiş. Askere gidecekti en son.
 

Geri
Yukarı