Askere ne götürülür?

Jhoull

Centipat
Daha fazla  
20 gün içinde askere gideceğim yanımda götürmem gereken klasik eşyaları biliyorum fakat aklımda birkaç soru var. Tuşlu telefonlar koşulsuz serbest mi? Jak girişli tuşlu telefon ile kulaklık götürmeyi planlıyorum. Dokunmatik kameralı telefonumu hiç mi götürmemeliyim? Yastık kılıfları sıfır mı oluyor değilsede kendim götürebilir miyim? Bazıları yanında haki boxer/fanila/çorap götür diyor, bazıları götürme içeri almıyor diyor ne yapmam gerek?
Yakın zamanda askerden gelmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

20 gün içinde askere gideceğim yanımda götürmem gereken klasik eşyaları biliyorum fakat aklımda birkaç soru var. Tuşlu telefonlar koşulsuz serbest mi? Jak girişli tuşlu telefon ile kulaklık götürmeyi planlıyorum. Dokunmatik kameralı telefonumu hiç mi götürmemeliyim? Yastık kılıfları sıfır mı oluyor değilsede kendim götürebilir miyim? Bazıları yanında haki boxer/fanila/çorap götür diyor, bazıları götürme içeri almıyor diyor ne yapmam gerek?
Dokunmatik telefonunun kameralarını sökersen orada kullanabiliyorsun diye biliyorum.

Çarşı izni v.b için kullanacağın, ilk gün giyeceğin, kaliteli ve değerli giysilerini götürme. Deri ceket mesela.

Yastık çarşaf v.b kılıflar temiz oluyorlar yeni olmasa da, yeni kendin alırsan da yıkanırken karışık yıkanır gider, takma kafayı - askerde bit, pire, kene, uyuz gibi durumları senden önce aklı başında bir ordu sistemi istemez doğru mu? Doğru.

Telefon konusu ne durumda bilmiyorum, müzik dinleyebileceğin bir şey olması iyidir. Kitap götürebilirsin okuyacak da vaktin olacak. Kışa kalacağın ustalık kısmında hangi kuvvetteysen ona uygun kazak alırsın, havacı ise lacivert, değilse yeşil, denizcilerde siyah vardı diye hatırlıyorum.

Eğer bir iş başı yaparsan, dışarıdan ihtiyacın olabilecek şeyleri temin etmene izin verirler, yalnız çıkarken de silmeni beklerler vatan hainliğinden yargılanmamak için, MKE'nin amipten bir müdürü gidip ABD'de satmaya çalışmıştı planları... gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı