Askere Yedek Astsubay olarak gidilebilir mi?

kadirxwrwq

Hectopat
Merhaba. 27 Haziran 2025 tarihinde askerlik tecilim bitiyor, beni ne zaman çagirirlar? Ben yedek astsubay olarak gitmek istiyorum bana gelme şansı var mı? Hangi aylarda alımlar oluyor? Bulamadım da bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

Tecilin 27 Haziran 2025'te bitiyorsa, genelde takip eden ilk yoklama ve sınıflandırma dönemine dahil edilirsin. Yani Temmuz-Eylül arasında e-Devlet'ten celp dönemine dair bilgiler açıklanabilir. Hangi celp dönemine düşeceğin ise sistemin yaptığı sınıflandırmaya göre belli oluyor.
Yedek astsubay olma ihtimalin var ama kesin değil. Bu tamamen senin eğitim durumuna, başvurudaki tercihlerine ve o dönemki TSK'nın ihtiyacına göre belirleniyor. Lisans mezunuysan sistem seni otomatik olarak yedek subay/astsubay veya kısa dönem er adayları arasında sınıflandırıyor.
Genelde asker alımları Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım celp dönemlerinde yapılıyor. Sınıflandırma sonuçları da bu dönemlerden yaklaşık 1 ay önce açıklanıyor.
e-Devlet'ten sık sık kontrol etmende fayda var.

Tecilin 27 Haziran 2025'te bitiyorsa, genelde takip eden ilk yoklama ve sınıflandırma dönemine dahil edilirsin. Yani temmuz-Eylül arasında e-Devlet'ten celp dönemine dair bilgiler açıklanabilir. Hangi celp dönemine düşeceğin ise sistemin yaptığı sınıflandırmaya göre belli oluyor.
Yedek astsubay olma ihtimalin var ama kesin değil. Bu tamamen senin eğitim durumuna, başvurudaki tercihlerine ve o dönemki Tsk'nın ihtiyacına göre belirleniyor. Lisans mezunuysan sistem seni otomatik olarak yedek subay/astsubay veya kısa dönem er adayları arasında sınıflandırıyor.
Genelde asker alımları şubat, Mayıs, Ağustos ve kasım celp dönemlerinde yapılıyor. Sınıflandırma sonuçları da bu dönemlerden yaklaşık 1 ay önce açıklanıyor.
e-Devlet'ten sık sık kontrol etmende fayda var.

Anladım çok teşekkürler ön lisans mezunuyum yani 2 yıllık umarım çıkar 6 ay gitmektense 12 ay gidip en azından parada kazanmış olurum 27 Haziran'da bitmesi degişik olacak neredeyse temmuz beni büyük ihtimalle o zaman agustosta çagırırlar gibi gözüküyor.

Anladım çok teşekkürler ön lisans mezunuyum yani 2 yıllık umarım çıkar 6 ay gitmektense 12 ay gidip en azından parada kazanmış olurum 27 Haziran'da bitmesi degişik olacak neredeyse temmuz beni büyük ihtimalle o zaman agustosta çagırırlar gibi gözüküyor.

Umarım olursunuz hocam subay olmak istiyorum bende.

Merhaba. 27 Haziran 2025 tarihinde askerlik tecilim bitiyor, beni ne zaman çagirirlar? Ben yedek astsubay olarak gitmek istiyorum bana gelme şansı var mı? Hangi aylarda alımlar oluyor? Bulamadım da bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

Tecilin bittikten sonra yoklama yaptırman gerekir. Bir sonraki dönem seni yoklama listesine dahil ederler eğer sen gidip askerlik işlemlerini başlatmazsan Tecilin bittiği zaman yoklama kaçağına düşersin ve gün bazında para yazmaya başlar. Hala yoklama yaptırmaz ve bu süreçte polise yakalanırsan tutanak tutulur ve serbest bırakılırsın ayrıca sana yazılan günlük ceza tutarı 2 katına çıkar. Tecilin biter bitmez yoklama işlemlerini başlat direk.

Tecilin bittikten sonra yoklama yaptırman gerekir. Bir sonraki dönem seni yoklama listesine dahil ederler eğer sen gidip askerlik işlemlerini başlatmazsan Tecilin bittiği zaman yoklama kaçağına düşersin ve gün bazında para yazmaya başlar. Hala yoklama yaptırmaz ve bu süreçte polise yakalanırsan tutanak tutulur ve serbest bırakılırsın ayrıca sana yazılan günlük ceza tutarı 2 katına çıkar. Tecilin biter bitmez yoklama işlemlerini başlat direk.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı