Askeri liseler açılır mı?

TeomanKagan123

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Uzay Mühendisliği
Geçenlerde erhan afyoncu (MSÜ rektörü) bir konuşmasına denk geldim. Bu konuşmada harp okulları hazırlık sınıflarının askeri liselerin yerini tutmadığı, sadece o yaşta aileden ayrılmasını uygun görmediğini söylüyordu. Askeri liselerle ilgili fikirlerini devlete bildirdiğini (büyük ihtimal açılması) söylüyordu. Hem fikir almak hem de bilgi edinmek için soruyorum, askeri liseler açılır mı?

Geçenlerde erhan afyoncu (MSÜ rektörü) bir konuşmasına denk geldim. Bu konuşmada harp okulları hazırlık sınıflarının askeri liselerin yerini tutmadığı, sadece o yaşta aileden ayrılmasını uygun görmediğini söylüyordu. Askeri liselerle ilgili fikirlerini devlete bildirdiğini (büyük ihtimal açılması) söylüyordu. Hem fikir almak hem de bilgi edinmek için soruyorum, askeri liseler açılır mı?
O konuşmayı bende dinledim CNN Türk'te yapıyor hatta, kendiside söylüyor bu kararın siyasi bir karar olduğunu kendi yetkileri ancak hazırlık sınıfı eklemeye yetiyormuş bunuda ekliyor, yani kendisine göre liselerin açılması tamamen siyasi bir karar. Bana kalırsada şuanki siyasete baktığımızda ne muhalefet ne de iktidar buna yakın gibi durmuyor, diğer taraftansa evet zamanında cemaatçiler sızdığı için sıcak bakılmıyor ama işin başka tarafı askeri liseleri olmayan ülkelerde var yani askeri lise olmadan da ordu kurulabiliyor. Tartışılan bir durum ama askeri liseler çok da zorunlu gibi durmuyor. Bu yüzden geri açılacağını çok düşünmüyorum Atatürk döneminde askeriye ortaokuldan başlıyordu zamanın etkisiyle de böyle olmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı