Askeriyede kalmak için neler lazım?

Hillcanım

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Gemi Elektriği
Merhaba, 19 yaşındayım. 10. sınıfta kişisel sebeplerden kalınca okulu bırakıp iş hayatına girmem gerekti. Bu konuyu biraz düşündüm, ettim; askerde kalmanın benim için daha iyi olacağını düşündüm. Okuduğum kaynaklara göre askerde kalıp rütbe atlamak için liseyi bitirmem şart. Açık liseyi öneriyorlar kolay sınavları diye, ama bitirmem biraz sürecek gibi düşünüyorum. Aydınlatır mısınız beni? Şimdiden teşekkür ederim.

Askeriyede kalıcı olmak, uzman çavuşluk vs. gibi yollara girmek istiyorsan lise mezunu olman şart. Açık en mantıklı seçenek çünkü çalışırken bile devam edebiliyorsun.

Kredili sistem olduğu için her dönem belli sayıda ders seçiyorsun, sınavlar genelde test tarzı oluyor. Hızlı çalışıp 2-2.5 senede bile bitiren çok insan var. Senin yaşın da genç, şimdi başlarsan rahat rahat mezun olursun.

Ayrıca bu rehberlerimi de okumanı öneririm. Askerliğe bakış açın değişebilir.

Askeriyede kalıcı olmak, uzman çavuşluk vs. gibi yollara girmek istiyorsan lise mezunu olman şart. Açık en mantıklı seçenek çünkü çalışırken bile devam edebiliyorsun.

Kredili sistem olduğu için her dönem belli sayıda ders seçiyorsun, sınavlar genelde test tarzı oluyor. Hızlı çalışıp 2-2.5 senede bile bitiren çok insan var. Senin yaşın da genç, şimdi başlarsan rahat rahat mezun olursun.

Ayrıca bu rehberlerimi de okumanı öneririm. Askerliğe bakış açın değişebilir.

Merhaba kafamda ki soru şu geçebilir miyim bir taraf zor bir taraf kolay diyor en hızlı şekilde bitirmek istiyorum sizce dedikleri kadar kolay mı yani.

Bir git 6 ay askerliğini yap kalıp kalmayacağına ondan sonra karar ver dostum askerlik o kadar kolay bir meslek değil ne yazık ki lise mezunu olarak çok bir yere varamazsın zaten.

Merhaba askerliği küçümseme veya kolay bir iş gibi göstermiyorum sadece bu yol da ilerlemek istiyorum bunun içinde bilgi edinmek istiyorum şartları nelerdir? Neler yapmam lazım tabii ki siz de haklısınız gidip görmeden böyle yorum yapan biri ciddi mi değil mi insanın kafasında sorular bırakıyor lise mezunu belli bir yere kadar yeter diye biliyorum fakat ilerisi için neler lazım hocam bilginiz varsa bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkürler.

Merhaba kafamda ki soru şu geçebilir miyim bir taraf zor bir taraf kolay diyor en hızlı şekilde bitirmek istiyorum sizce dedikleri kadar kolay mı yani.

Merhaba askerliği küçümseme veya kolay bir iş gibi göstermiyorum sadece bu yol da ilerlemek istiyorum bunun içinde bilgi edinmek istiyorum şartları nelerdir? Neler yapmam lazım tabii ki siz de haklısınız gidip görmeden böyle yorum yapan biri ciddi mi değil mi insanın kafasında sorular bırakıyor lise mezunu belli bir yere kadar yeter diye biliyorum fakat ilerisi için neler lazım hocam bilginiz varsa bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkürler.

Dostum askerlik yapacağın en son iş çevremde 3 kişi sözleşmeli olarak gitti 3üde o kadar çok pişman oldu ki sonrasında, bir arkadaşım hatta geçen ay helalleşmeye geldi Suriye sınırına gönderdiler ne olur ne olmaz diye uzman er askeriyedeki bütün pis işleri çeker yıllarca buna katlanabilecek misin? emir komuta zincirine ayak uydurabilecek misin? askerde mantık yoktur, ileride karşına gelen 20 25 yaşındaki egosunu tatmin eden rütbelilere dayanabilecek misin? gün olacak dağa çıkacaksın günlerce aç susuz kalacaksın gün olacak dağda ağaç keseceksin gün olacak komutan gelecek diye bahçeyi temizleyeceksin vatan millet sakarya mantığında dizilerin etkisinde kalıp gidiyorsan orada gördüklerini bulamayacaksın emin olabilirsin, geri kalanı halledilir gider 6 ayı yaparsın sonra sözleşmeyi imzalar devam edersin çalışırken okursun açıktan liseyi.

Dostum askerlik yapacağın en son iş çevremde 3 kişi sözleşmeli olarak gitti 3üde o kadar çok pişman oldu ki sonrasında, bir arkadaşım hatta geçen ay helalleşmeye geldi Suriye sınırına gönderdiler ne olur ne olmaz diye uzman er askeriyedeki bütün pis işleri çeker yıllarca buna katlanabilecek misin? Emir komuta zincirine ayak uydurabilecek misin? Askerde mantık yoktur, ileride karşına gelen 20 25 yaşındaki egosunu tatmin eden rütbelilere dayanabilecek misin? Gün olacak dağa çıkacaksın günlerce aç susuz kalacaksın gün olacak dağda ağaç keseceksin gün olacak komutan gelecek diye bahçeyi temizleyeceksin vatan millet Sakarya mantığında dizilerin etkisinde kalıp gidiyorsan orada gördüklerini bulamayacaksın emin olabilirsin, geri kalanı halledilir gider 6 ayı yaparsın sonra sözleşmeyi imzalar devam edersin çalışırken okursun açıktan liseyi.

En altı görmem lazım askerliği hiçbir zaman kolay bir iş olarak görmedim dediğiniz gibi görmesem bile ne kadar zor olabileceğini biliyorum belki de bildiğimden daha zordur ama bu yolda ilerlemek bu yola kafamı vermek istiyorum benim için böylesi daha iyi diye düşünüyorum dışarıda falan daha görebileceğim bir şeyin olduğunu düşünmüyorum tekrardan teşekkür ederim bilginizi paylaştığınız için hocam.

Sınavalar test, konular temel düzeyde. Zorlayan tek şey derslerin içeriğinden çok süreklilik, düzenli çalışmak. Çoğu kişi kolay derken okula gitme derdin yok, sınavlar fazla ayrıntıya girmiyor, kitaplar ve YouTube dersleri yeterli oluyor.

@Hiraeth mesleği bırak zorunlu askerlik bile yapılmaz hocam. Şimdi ki aklım olsa borç harç yapar gene gitmezdim. 180 gün sabah 5.30 akşam 8.30 mesai nedir ya.

Sınavalar test, konular temel düzeyde. Zorlayan tek şey derslerin içeriğinden çok süreklilik, düzenli çalışmak. Çoğu kişi kolay derken okula gitme derdin yok, sınavlar fazla ayrıntıya girmiyor, kitaplar ve YouTube dersleri yeterli oluyor.

@Hiraeth mesleği bırak zorunlu askerlik bile yapılmaz hocam. Şimdi ki aklım olsa borç harç yapar gene gitmezdim. 180 gün sabah 5.30 akşam 8.30 mesai nedir ya.

Bilgilendirme için teşekkür ederim merak ediyorum hocam askerliğin sürekli rutinleri mi sizi yoruyor yoksa insanlarla uğraşması mı aydınlatır mısınız?

Bilgilendirme için teşekkür ederim merak ediyorum hocam askerliğin sürekli rutinleri mi sizi yoruyor yoksa insanlarla uğraşması mı aydınlatır mısınız?
Anlatılacak biryer değil kardeşim emin ol. Gidip tecrübe etmen lazım, ben bir de doğu da yaptım 12 saat -8 derecede nöbet tutuyordum. İçmeye su bulamıyorduk taburda👍

Anlatılacak bir yer değil kardeşim emin ol. Gidip tecrübe etmen lazım, ben bir de doğu da yaptım 12 saat -8 derecede nöbet tutuyordum. İçmeye su bulamıyorduk taburada👍

Görmeden sizi anlayamam hocam 6-7 ay vaktim var sanırım iyisiyle kötüsüyle gidip görmek istiyorum fikrim şu an kesin gidip gördükten sonra da fikrimin aynı olmasını istiyorum hocam.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı