dinçer mert özer
Hectopat
- Makaleler
- 14
Daha fazla
TeşekkürlerHocam bölüme göre değişir. SAT, Kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri gibi saymadığım bölümler var ve hepsinin hizmeti farklı yönde oluyor. Ama bizim temel olarak bildiğimiz karada çalışan askerler nöbet tutuyorlar veya operasyonlara gidiyorlar bu dönemlerde.
Teşekkürler.Bir Subay olarak anlatıyorum sınıfına göre herkesin görevi var. Piyade eğitim yapıyor İkmal benim sınıfım geri hizmet eski adı levazım ekmek pişir çamaşır banyo hizmetleri mutfak yemekler vs. Tank Istihkam gibi diğer sınıflar da sınıfının gerektirdiği eğitimleri alıyorlar. Düzen aksamadan devam ediyor tatbikat denetlemeler oluyor sürekli. Herhangi bir savaş durumunda nasıl hareket edilir ders olarak işleniyor. Yapılacak çok şey var
TeşekkürlerGün içinde serbest zamanlar oluyor. Mesela yemeklerden sonra 15 dakika falan. O sırada sigarasını içen içiyor tuvaletini yapmak istiyen falan yapıyor. Ama o serbest süreler bölüğe göre değişiyor diye biliyorum.
TeşekkürlerHangi asker türünden bahsediyorsun? Diğerlerini bilmiyorum ama komandolar öyle keyif yapamaz, sürekli iş başındalar. Operasyonları gizli tutuluyor, bir nevi namık ekinden biliyorsunuzdur. Üstelik hiçbir komandonun şehit olduğu haberide verilmiyor, hep erler veya uzman çavuşolarak
TeşekkürlerGece nöbet gündüz mıntıka ve eğitim
TeşekkürlerHocam bölüme göre değişir. SAT, Kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri gibi saymadığım bölümler var ve hepsinin hizmeti farklı yönde oluyor. Ama bizim temel olarak bildiğimiz karada çalışan askerler nöbet tutuyorlar veya operasyonlara gidiyorlar bu dönemlerde.
Nöbetleri kendin mi seçiyorsun?2021'de döndüm. Benim askerliğim aşırı disiplinli yerde çıktı. Hiç ara vermeden, tamamen güneş altında teçhizatla aralıksız 3-5 saat koştuğumuzu hatırlıyorum. Musluk suyunu bile abanarak içiyordukSuyun kıymetini çok iyi anlamıştık. Komutanlarımız, bize tam olarak şunu söylüyordu:
Barışta merhamet, vatana ihanettir! Barış döneminde zorluğu öğrenmezseniz, savaş durumunda hiçbir şey yapamazsınız!
Ardından bilerek haksızlıklar yaratıp sonradan durumu düzelttiklerini de gördüm. Doğu taraflı olup bu bayrağı sevmeyenlere neden bayrağı sevmemiz gerektiğini anlatan komutanlar da gördüm. Edebi, ahlakı anlatanları da.
Tabi silah bakımı ve kullanımını da öğretiyorlar. Nöbet tuttuğunuz zamanlar da oluyor. Ben yazhaneciydim. Kendime de acımıyor saat 2-4 nöbeti yazıyordum
Her türlü zorluğu yaşatıp sonunda bize söylenen şey, "Size krize karşı direnmeyi öğretiyoruz." demişlerdi.
Unutmayın, asıl okul bazen asker ocağıdır. İlla savaş olmasına gerek yoktur.
TeşekkürlerGün içinde serbest zamanlar oluyor. Mesela yemeklerden sonra 15 dakika falan. O sırada sigarasını içen içiyor tuvaletini yapmak istiyen falan yapıyor. Ama o serbest süreler bölüğe göre değişiyor diye biliyorum.
TeşekkürlerBölümüne ve rütbeye göre değişir hatta bulunduğu odaya mekana göre bile değişir ben gececiydim doğalgaz yoktu neydi o.. kömürlü kazanlar var ya hani onlara kömür atıyordum çok güzeldei zor değildi bide gece daha iyiydi nöbet yoktu içtimalara da katılmıyordum(bazen).
TeşekkürlerŞavaş yok diye evlerine donecek halleri yok. Nöbet tutuyorlar ayrıyeten haberlerde denk geliyoruz t*röris*lerin yakalandıgı haberleri.