Sıralamayı yapayım, 16 Temmuz'da kurula çıkacağım, askerliğe elverişli değildir alacağım kurul göz doktorunun söylediğine göre, size güncel 2025 sıralamasını anlatayım.
e-Devlet askerliğim sayfasindan işlemleri başlatıyorsunuz. İşlemleri tamamlamaya ve göz sonuçlarınızı yazmaya özen gosterin, 15-20 dk sürüyor.
Bu sayfada işiniz bitince kayıtlı sağlık ocağına gidiyorsunuz, orada sorunu söyleyip kurula çıkmak istediğinizi belirtiyonuz, direk kurula göndermesini isteyin, doktora yolladı mi bir de onunla uğraşmayın, oradan hastane secebiliyorsunuz bu arada, mümkünse en donanımlı olanı seçin mesela bazı cihazlarda yüksek astigmat ölçmüyor düşük gösteriyor.
Hastanenin kurul bölümüne elinizdeki belgelerle gidiyorsunuz muhtemelen kimlik fotokopisi falan da istecek, cektirmeyin ama orada söylerler gerekirse, oradan kurulun doktoruna randevu veriyor size muhtemelen bir sonraki gün
Hastanenin kurul göz doktoruna gidiyorsunuz, orada önce göz ölçümü yaptirtacaklar ve kurul doktorunda para küte sıraya giriyorsunuz, mümkünse erken gidin, sıra kültürü olan bir yerse sıraya girin yoksa ilk giren kazanır oynanıyor
Kurul doktoru kıldı benim, bana yalan söylediğimi söyledi, astigmat sonucunu ve o göz yuvarlaklik sonucunu görünce tamam dedi xd işlemleri yapip belgeleri dolduruyor ve kurula geri yolluyor
Orada evrakları teslim edip kurul günü aliyorsunuz, doktorum ve başhekim bana olur dedi
Sanırım yeni düzenlemeye göre de 3 yıl boyunca yılda bir kontrole gideceğim tekrar, bunu da 16 Temmuz'da öğrenip güncellerim.