Askerliğe göz muafiyeti ne durumda verilir?

legaltavsan

Femtopat
Daha fazla  
Askerlik için göz muafiyetini soracaktım, güncel bir başlık bulamadığım için açıyorum.

Sol göz -5.75 miyop, sağ göz -6.50 miyop. İki göz de -3.50 astigmat var. İnternette toplam miyop dereceleri ve iki gözün astigmat derecesinin toplamının yarısıyla tüm değerlerin 14 dereceyi geçmesi yeterli yazıyor ancak bazıları yüksek olsa bile vermediklerini söylemiş. Bununla ilgili bilgisi olan veya çürük alan var mı? Özellikle 2023 sonrası için soruyorum.

Biraz doktora ve lens kullanımınıza bağlı olabilir. Doktora görünüp böyle böyle diye anlatırsanız ve işini uygun yapan biriyse halledersiniz.
Sanırım göz doktorundan sonra kurula da çıkmamız gerekiyormuş, kimi yerde kurulda işi bilmeyenler olduğunu da söylemişler açıkçası mevzuata göre gidemiyorum sanırım ama tecrübeli biri lazım.

Sanırım göz doktorundan sonra kurula da çıkmamız gerekiyormuş, kimi yerde kurulda işi bilmeyenler olduğunu da söylemişler açıkçası mevzuata göre gidemiyorum sanırım ama tecrübeli biri lazım.

Evet, son karar kurulun oluyor. Bence elinizde ilgili yasal belgeyle giderseniz yapmak zorunda kalırlar.

Aile hekimine durumu izah ederseniz sizi kurula sevk eder. Kurulun insafına kalmış bir durum ama yönetmelikte dediğiniz gibiyse şayet kurul gitmenize hükmetse bile itiraz edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıralamayı yapayım, 16 Temmuz'da kurula çıkacağım, askerliğe elverişli değildir alacağım kurul göz doktorunun söylediğine göre, size güncel 2025 sıralamasını anlatayım.

e-Devlet askerliğim sayfasindan işlemleri başlatıyorsunuz. İşlemleri tamamlamaya ve göz sonuçlarınızı yazmaya özen gosterin, 15-20 dk sürüyor.

Bu sayfada işiniz bitince kayıtlı sağlık ocağına gidiyorsunuz, orada sorunu söyleyip kurula çıkmak istediğinizi belirtiyonuz, direk kurula göndermesini isteyin, doktora yolladı mi bir de onunla uğraşmayın, oradan hastane secebiliyorsunuz bu arada, mümkünse en donanımlı olanı seçin mesela bazı cihazlarda yüksek astigmat ölçmüyor düşük gösteriyor.

Hastanenin kurul bölümüne elinizdeki belgelerle gidiyorsunuz muhtemelen kimlik fotokopisi falan da istecek, cektirmeyin ama orada söylerler gerekirse, oradan kurulun doktoruna randevu veriyor size muhtemelen bir sonraki gün

Hastanenin kurul göz doktoruna gidiyorsunuz, orada önce göz ölçümü yaptirtacaklar ve kurul doktorunda para küte sıraya giriyorsunuz, mümkünse erken gidin, sıra kültürü olan bir yerse sıraya girin yoksa ilk giren kazanır oynanıyor

Kurul doktoru kıldı benim, bana yalan söylediğimi söyledi, astigmat sonucunu ve o göz yuvarlaklik sonucunu görünce tamam dedi xd işlemleri yapip belgeleri dolduruyor ve kurula geri yolluyor

Orada evrakları teslim edip kurul günü aliyorsunuz, doktorum ve başhekim bana olur dedi

Sanırım yeni düzenlemeye göre de 3 yıl boyunca yılda bir kontrole gideceğim tekrar, bunu da 16 Temmuz'da öğrenip güncellerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı